Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Friday, 22 April 2011

Wuduk : Cara Sebenar Mencantikkan Kulit Muka

Eh, mimpi apa Firz nie? tiba-tiba nak bagi tips kecantikan pula? hehe.. 

Gambar hiasan
Sebenarnya Firz ada chat dengan sorang perempuan nie, dia dah lama Firz kenal. Dia mempunyai wajah yang bersih dan cerah. Bila ditanya apa rahsia dia jaga kulit muka? Jawapan dia simple je.. iaitu hanya melalui wuduk.

Yup! itulah jawapan paling best Firz dengar. Selalu dengar jawapan pakai cream la, pakai pencuci muka la, dan macam-macam lagi.

Sebab tu kita di galakkan berselawat semasa membasuh muka ketika berwuduk. Selain itu, wuduk juga di jadikan sebagai syifa atau penawar kepada penyakit resdung. Caranya masa masukkan air dalam hidung, sedut sekali air tersebut ke dalam hidung sampai rasa nyilu di kepala. Pernah tak masa mandi sungai, korang tersedut air kt dalam hidung? macam tu la rasanya.. hehe

Tapi apa yang paling penting, dengan mengambil wudhuk yang sempurna, maka dosa-dosa kecil kita sebelum solat akan terhapus. 

25 comments:

fuuyooh said...

betul betul betul.. pak aji setuju ngan pendapat ini..
Gula-gula benci dengan aku

Shahrulsite said...

Lawanya model kat atas...huhuhu

Shahrulsite Blog

BabyIntan said...

Betul tu ;) BTW thank for the tips utk resdung tu ye Firdaus :)

Latest n3: Buffered Earnings ke-10. Thank You NUFFNANG!

cHemPakA daNiSh said...

perfect~betol13....model tu mata dier mmg color k???or edit??

hawiz said...

kan2..solat lg baik...betol2 muke suci

yo87 said...

model dah lawa.. ;p

amny said...
This comment has been removed by the author.
amny said...

sekarang ni perempuan kalau nak cntik smpai mekap tebal seincii..hehe

✿ milly molly ✿ said...

sgt setuju. wuduk pun petua utk awet muda.. :)

thanx sharing!

Firdaus Kasim said...

fuuyoh : thanks pak aji.. hehe

Shahrul : aq pun berkenan.. hee~

BabyIntan : sharing is caring rite?

Chempaka : itu dia pakai contact lens la awk.. hehe

Hawiz : yup!

Yo : korang tgk model je an?

Amny : itu bukan natural beauty namanya

milly : sama2 awk

Shamsuddin Amin said...

amny: bukan pompuan je, laki pon ade... hayyooo....

FK : patutla muke ak bersih je... hahaha * prasan je lebih...LoL

bighagenjo said...

ha.. samalah macam aku.. ehem! haha.

CIK TOM said...

comel model tue..ciktom stuju dgn statement kwn firz...

little daisy said...

sgt setuju! skin care kat dlm pasaran nih lbh chemical jer.yg ni br original... ^_^

Firdaus Kasim said...

Sham : kau pun pakai make up ke?? haha

Big : lama kau x dtg blog aq an? huhu

Cik Tom : hehe.. thanks Cik Tom :)

Daisy : taw x pe awk

P A U Lalala said...

nice sharing bro.. have a nice weekend to you!

►AdamXis◄ said...

assalam...ouwh, betul ke mcm tuu caranya utk ubat resdung.boleh cuba nie...owh yer pasal soalan tutorial tuu...buat mcm nie

http://www.adamxis.com/search/label/Tutorial?&max-results=7

nampak x link tuu...perbezaan dgn link

http://www.firdauskasim.com/search/label/Tutorial%20dan%20Cara-Cara

konfirm akan kuar berderet2 panjang...

Nzyrahun said...

yurp sangat sokong :)

izatul qisteena said...

sooo nice..=)

Pirate said...

Nice one!

Firdaus Kasim said...

PAU : thanks ya

Adam : thanks sgt2 Adam.. u r my bestfren.. hehhe

Nzyra : bagus2 :)

Izatul : terima kasih awk :)

Pirate : thanks

Cik Aish said...

yup..wajah paling bersih sekali adalah lepas selesai solat..

hmm..

Tun Aqilah said...

yup2
stuju tu
wt pe mahal2 beli cream itu cream ini last2 b'jerawat gak muka en
:D

Penjejak Cakerawala said...

Setuju 100%. Make up tu menipu orang lain & diri sendiri jer. PC sendiri dah cuba amalkan sentiasa berwuduk jer. Percayalah, wajah anda lebih berseri2 & dapat aura tambahan lagi ;)

YOUsoF said...

Yup, cara paling mudah dan barakah.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim