Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Saturday, 23 April 2011

Nabil Akan Jadi Maharaja Lawak

Walaupun Maharaja Lawak masih panjang lagi untuk mengetahui siapa bakal jadi raja segala raja lawak di Malayisia, tetapi Firz dah nampak potensi Nabil untuk bakal jadi maharaja lawak.

Nabil (Ahmad Nabil Ahmad) yang berusia 27 tahun, yang menjadi Raja Lawak 2, sebenarnya berpotensi besar untuk menjadi Maharaja Lawak sebab dia sebelum ini sudah menjadi Bintang Paling Popular 2008 iaitu anugerah yang memerlukan undian pembaca Berita Harian yang paling banyak. Jadi, sudah tentu peminat Nabil akan terus mengundi dia dalam Maharaja Lawak pula.

Lagipun, Nabil sebenarnya dah mendapat pendedahan yang cukup meluas dari pelawak terkenal negara, Apek Saiful. Jadi, Apek nie sudah pasti ingin mencari seseorang yang bakal menjadi 'pengganti' dia. Dan Nabil lah pilihan paling tepat sebab diorang ini dah lama bersama dalam filem Sifu dan Tonga.

Walaupun Nabil sebelum ini telah banyak kali di kaitkan dengan gosip panas terutama pada isu Nabil bercium dengan budak sekolah menengah, Qasha, namun ia sebenarnya menjadi publisiti yang sangat berharga bagi meraih undi.

Pendapat ini hanyalah dari pandangan Firz sendiri je.. tidak mengambil dari mana-mana sumber pun. Seperti kata Nabil, "Lu pikirlah sendiri" ! hehe

25 comments:

| cik azeya | said...

kenape nabil. jozan lahh. err tak pun amir. hahah. :D

MYVI said...

Jambu pun best

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Err tak tengok, so tak tau apa nak komen hehe.. Tapi nabil memang lawak ^.^

P/s: dah siap entry pasal reply kat komen tu. =) Jom terjah:
Cara Buat Reply To Comment dan Backlink Guna Kod HTML

Zikri Husaini said...

boleh jadi.. harap2 dia mara ke final lah..

Pirate said...

sy x tgk... xdak Astro. Sedih! Tgk kat Youtube jerlah!

Woofer Storm said...

pndgn stiap orang berbeza bro..hehee mgkn ia,mgkn tidak..mgkn juga jozan takpun jambu,yang pasti bukan AMIR..heheee

Aidanatasya said...

Salam dik,
akak rasa bukan nabil, tp jozan..
Tp nabil mmg kreatif la.. Tp yg ramai peminat jozan.

Bayangkanlah klu amir jadi maharaja lawak, apa reaksi korang?? :p

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
Yamaha 135lc dan penjagaan

Honda ex5 dan Honda wave

eeeemmm rasanya pun bukan nabil ... rasanya johon pasal nama dia johan... nombor dua tu baru nabil....

Firdaus Kasim said...

Azeya : Jozan lawak bila jadi pengacara je.. hehe

Myvi : Yup! Jambu pun ok tapi x cukup lagi

Hanim : thanks taw awk.. sy sgt hargainya

Zikri : confirm!

Pirate : x perlu tgk.. x penting pun.. hehe.. just 4 fun

Woofer : amir pun leh jd juara kalo semua undi dia.. haha

Kak Aida : yup! mmg pun

Afza : hehe.. btul juga an

ADAMOYU said...

jozan pon mcm ade potensi jgk kn.

btw, follof sini :) jemput dtg blog adamoyu :D

Firdaus Kasim said...

yup! diaorg mmg pesaing yg hebat

Nur Misnan said...

jozan ramai peminat
nabil sangat kreatif
jambu ada gap
sepah kreatif diolog

next friday MAN or jihan out kot... hu3

Firdaus Kasim said...

yg kreatif tu la akan menang.. hehe

Shamsuddin Amin said...

jozan kot... hahaha

papepon masing ade pilihan...
semua pon best kecuali amir... hoho

merahitujambu said...

setuju.nabil the best!

hawiz said...

jozan??

Puanbee2 said...

haip firdaus akk pernah bace di blog mana tah tak ingat dia siap print skrin email dr nuffnang menunjukkan nuffnang tk kisah apa2 link dalam entry , lagi pun ada kawan akk siap buat entry pasal ys terang2 dalam post , tapi status gelihati dia tk di tarik pun malahan ada dapat BE

nohoho =) said...

nabil best...kreatif gile

Firdaus Kasim said...

Sham : jozan mmg terbaik! mungkin boleh jadi jozan, eh silap! jadi johan.. hehe

Merah : thanks.. akhirnya ada juga yg bersependapat dgn sy.. hehe

Hawiz : npe?

Puan Bee : situasi kawan akak tue serupa mcm sy.. hehe

Nohoho : tw x pe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

mungkin nabil.. mungkin Jozan..boleh jadi jugak Jambu..hahaha.. suka persembahan jambu..

Haz said...

nabil or jozan...
dua2 ni kena maintain performance utk mng ML..

Tun Aqilah said...

huhuhu
jambu pun best pe :D

ewanrani said...

nabil ka...persaningan sengit tu...sepah pun mantap..jozan lagi

entries terhangat>>>Bangunan Tenaga Solar Terbesar Didunia

She's Gee said...

nabil lebih layak menang sebab dye sorg2 leh handle satu pentas drpd org len yg bwk geng.

tapi, law dye bwt perangai, org pon xkan undi kelebihan dye yg tu.

kdg2, budi bahasa lebih penting drpd lawak yg dorg cube bawakkan.

Nurul'Izzah Mohammad Nasir said...

Nabil perasan x hensem la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim