Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Friday, 29 April 2011

Kuasa Facebook Fan Page

Entri ini adalah sambungan daripada entri bertajuk 10 Tempat Terbaik Promosikan Entri dan Kuasa Facebook dan Twitter Dalam Blog. Sila klik jika anda tidak membacanya lagi. Saya percaya, kuasa facebook fan page adalah lebih hebat berbanding forum.

Percaya atau tidak, anda sebenarnya boleh menjadi blogger yang dikenali ramai jika aktif di dalam fan page Facebook. Aktif disini bermaksud anda selalu share wall post sama ada berkongsi entri terbaru atau status terbaru dan anda juga selalu memberi komen terhadap wall post blogger lain.

Bayangkan jika di fan page Facebook itu mempunyai 5000 orang ahli, maka pada satu-satu masa, sekurang-kurangnya beratus-ratus ahli fan page dari seluruh Malaysia akan melihat entri anda di wall post fan page tersebut. Kalau anda rajin komen, maka semakin ramai yang akan mengenali anda.

Disini saya senaraikan beberapa Fan Page Facebook yang popular mengikut ranking. Sila tekan butang like dan aktiflah share wall post di sana ya.
  1. Sahabat Blogger
  2. Kongsi Link Belog
  3. Kami Si Blogger
  4. Blogger Malaya
  5. Kaki Blogger
  6. Blogger Terhebad
  7. Blogger Malaya
  8. Kelab Blogger (Ben Ashaari)
  9. Kelab Blogger Tegar Malaya
  10. Famili Blogger
Sesiapa ada nak tambah, sila bgtau ya? 

18 comments:

Hafriz Mohamad said...

info yg sgt brguna!! :)
mekaseh2... hihi

Hafriz Mohamad said...
This comment has been removed by the author.
Fadah said...

harus dimanfaatkan sepenuhnya nie....
thanks bro

Athirah Mustafar said...

thank you for the information.. ;)

Firdaus Kasim said...

Hafriz : sama2.. :)

Fadah : sharing is caring rite? hehe

Athirah : ur almost welcome princess

Taufiq Wr said...

kelab blogger tegar dan family blogger pun ramai member :D

Rozuan Ismail said...

tq sebab bagi link

Solihin Zubir said...

owh.. terima kasih...
aku nak pi LIKE suma tu skang ni jugak.. heheh..

Benjy said...

b3njy masih baru dalam blog ni ... segala tip2 yang anda berikan ternyata memberi keyakinan b3njy untuk terus berblogging walaupun tsunami melanda b3njy tetap berblogging juga ... (ada2 sahaja kau ni b3njy .. blalah ...)

♥suNa husNa♥ said...

tq...beerguna sgt...^^

Nurna said...

thanks 4 da info... ^_^

Firdaus Kasim said...

Taufiq : ok thanks bro.. aq dah update

Rozuan : sama2 bro

Solihin : pergi2.. hehe

Benjy : hehe.. yg penting benjy jgn putus asa k? dan berani untuk gagal

Suna : sama2 awk

Nurna ; sama2 :)

Azza Firza said...

mr and mrs blogie , hehe

nurrzzatulayyin (: said...

wow.. cantiknya blog abg firdaus.. warna biru mengambarkan warna jejaka ! hehe!

kakyong said...

kakyong dah lama tak ping n3 kat mana2 FB fan pages..

pasni nak merajin kan diri lah..

josrevalution said...

rasanya dah penah jumpa fan page2 ni tapi dah lupa..tq bro sebab ingatkan balik...jom..sama2 tarik traffik dari situ...
10 lagu top masa kini part 3

Faziera193 said...

memang betul pun..
facebook fan page memang dapat sambutan hangat... blogwalking pun senang.. kan? hehe

http://faziera193.blogspot.com

Firdaus Kasim said...

Azza : apa maksud azza?? huhu

kak yong : mesti kak yong bz an? hehe

Jo : kau edit setting kt fan page tue supaya dia boleh ada kt halaman utama fb kau

Faz : hehe.. btul3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim