Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Tuesday, 26 April 2011

10 Tempat Terbaik Promosikan Entri

Mari-mari! saya ada entri baru!
Promosi adalah perkataan yang tidak asing daripada dunia perniagaan. Apabila sesuatu produk itu dicipta, ianya perlu diperkenalkan kepada target-target tertentu dengan cara promosi. Apabila promosi dilakukan, barulah produk itu dikenali dan jumlah jualan akan meningkat. Itupun jika cara dan medium promosi dilakukan dengan baik dan sesuai.

Begitu juga dengan entri anda di dalam blog. Entri anda di dalam blog umpama satu produk yang baru dicipta (kecuali entri copy and paste). Entri di dalam blog anda adalah satu produk yang berharga kerana anda sendiri yang mencipta dan mengolah dengan menggunakan bahasa dan cara yang tersendiri. 

Jadi, apa yang perlu anda perlu buat setelah menerbitkan entri baru tersebut? Tiada cara lain melainkan melalui cara promosi. Bila promosi dilakukan, maka traffic/pembaca blog akan bertambah daripada biasa dan apabila traffic blog anda tinggi, maka peluang iklan di dalam blog untuk di klik sangat tinggi. Aspek promosi di sini sangat luas. Contohnya Dengan melalui blogwalking (meninggalkan url entri terbaru anda selepas komen). Contoh :
Entri terkini :
<a href="URL ENTRI TERBARU" rel="dofollow">TAJUK ENTRI TERBARU</a>
Tetapi tips kali ini, Firz hanya mahu berkongsi 10 tempat terbaik yang boleh anda lakukan untuk aktiviti promosi. Anda perlulah mendaftar terlebih dahulu di tempat ini sebelum 'ping' entri terbaru. Tempat tersebut ialah : 
Seperti yang Firz beritahu tadi, tempat untuk anda melakukan promosi sebenarnya banyak. Tidak terhad kepada top 10 site itu sahaja. Di entri akan datang Firz akan share senarai Blogger Fan Fage dan Group Blogger di Facebook yang boleh anda promosikan entri juga. 
nota : sesiapa ada site lain untuk ping, sila share ya (khas untuk site berbahasa melayu sahaja)

51 comments:

cik azeya said...

thanks 4 d tips. dah try semua. haha. :D

shandye. said...

buat masa sekarang sy menggunakan gengblogger dan innit sebagai pusat hebahan tentang entri blog sy yg terbaru dan alhamdulillah trafik yang dijana amat memberangsangkan, lebih2 lg bg blog baru seperti blog sy. huhu...

lelaki [tanpa] emosi

Shamsuddin Amin said...

bgus tips2 ni...
apesal.com tu mmg best... hahaha

►AdamXis◄ said...

assalam....hurmmm jarang dah ping kat sana...asyik ping kat facebook jer

amny said...

yeaahh..nk try rr...thnx..^^

Anyyss Shuhaimi said...

wah..nak cuba buat la..terima kasih..

wong said...

nice post Firz....rjin2 la komen sni yer..

thank

Ewan said...

nice tips.. nak try la pasni.. ^_^

nur dhiya' aida said...

really interesting information to be shared :))

decrewz said...

Jai belasah je mna2, janji ada ;ping;..ha3

Nick said...

useful post to everyone! gd job! :)

Dilakochan said...

Yay, thanks for sharing. Biase hebahkan entry dkt innit, johorean n selangorbloggers je! =)

Ain Zulaikha said...

suka promote kat fb je, sbb ramai kawan.. hihih... thanks info ;)

al-lavendari said...

terima kasih atas maklumat yang sangat berguna ini.

phycrewz said...

baru pakai innit ngan GB ja, pasni try yang lain la.. nice share bro!!

[Selesai] Masalah Buka Laman Twitter & Facebook Fan Page Guna Google Chrome

CIK TOM said...

cik tom jrg ping entry sbb malas..hehe

Ramli said...

Terima kasih utk info nie.

SyafzMagz.com said...

wah! thanks bro...new info nih!

lepas ni makin banyak aku ping kot...haha :)

SyafzMagz.com

Chybee said...

lepas ni bolela chybee ping byk2 :D

NOOR FATIN said...

wah. thanx! sy xpenah masuk pn 10 link tuu..huu slalu promote kat fb je..

Azlan Hasan said...

owh..cara gak blog2 nie..tapi ping tu ape ek??blogger baru cam aku ni kurang paham skit..ko penah buat entry pasal pign ni x??kalo ade aku nak baca..hehehehe.. :)

Regards,
-Strider-

BabyIntan said...

Nak promosi my last three entries kat sini, boleh naaa...hee hee :D


Latest 3 entries:
Safi Rania Gold
Art Time With Arissa The Painter!
DSLR-Shutter Speed

srikandi cinta said...

nice tips :) tenkiu for sharing yer saudara firdaus kasim :)

... said...

latest kat :

ping.busuk.org

puanbee said...

kalau nk ping untuk seo akk suka pingler.com

tapi akk dah pakai wordpress semua plugin ping seo dah ado!! :)

akk paling suka ping di twitter memang best ping je ada pelawat masuk

Amoi said...

cuba http://ping.busuk.org/

banyak hits ai dapat dari sana

haha

ASYRAF KAMARUL said...

apesal paling bagus coz sentiasa ada orang baca...
good2!!

Miecyber said...

Tips yang bagus banget..

Makasih sobat...

Makanan terlarang

MYVI said...

Betul2 : kepuasan dalam menulis ialah apabila orang memberi sokongan kepada karya asal penulis..tapi bila copy paste kepuasan menulis tu tak terasa ..keep it up..nice work..

MYVI said...

Awak ...jadila sy try promote Entri terkini dan letak kt komen ..dah lama cari code tu...Tqvm -sharing is caring-

Entri Terkini :
Belajar Teknik Menyindir Yang bijak

Shairazi Saidin said...

TERBAEK LA!

HOT | Lady Gaga jatuh ditimpa piano. Reputasi Lady Gaga menjunam.

YOUsoF said...

Mekaseh Daus.. aku baru je join Apesal lah..... ;D

AdaAkuKesah said...

salam bro.. sori lambat reply.. nampaknya bro dh archive target.. tolong bagi no acc maybank bro kat admin@tanyalelaki.com..

Firdaus Kasim said...

Azeya : bagus2 :)

shan : sama la dgn aq.. tapi kalo ping byk tempat, mesti lg masyuk an? hehe

Sham : apesal mmg terbaik! tapi kena submit entri yg terbaik juga.. hehe

Adam : facebook mmg masyuk sbb hampir semua org akan on9 fb setiap hari

Amny : cer try cer try

Anys : cuba je awk.. hehe

Wong : thanks wong :)

Nur : terima kasih ya :)

decrewz : ok la tue.. hehe

Nick : thanks nick :)

Dila : ya, sana pun bagus juga..

Kak Ain : facebook tue kt wall post akak ke?

Al : terima kasih :)

phycrewz : cuba yg lain pula :)

cik tom : blog cik tom mmg dah masyuk.. x perlu ping2 lg.. hehe

Ramli ; sama2 bro

Syaf : lepas nie makin masyuk la traffic blog kau.. haha

chy : ya, u have to try

fatin : fb pun ok juga awk :)

Azlan : ping tue mcm submit entri terbaru dengan tekan satu butang sahaja. iaitu butang ping

Baby : boleh, x kisah.. hehe

Srikandi : sma2 awk :)

... : THANKS 4 SHARING ! I LIKEE

PuanBEE : thanks 4 share ya kak.. baru sy taw :)

Amoi : thanks!! i like

Asyraf : itu pun kalo entri kita bagus

Mie : sma2 :)

Myvi : hehe! taw x pew..

Shai : sama2 bro

yousuf : tahniah bro

Ada : terima kasih ya :)

ADEAL said...

tq..mcm mana nk ping blog kat kelanatan bloggers ek?mohon tnjuk ajar..tq

Firdaus Kasim said...

@ADEALping kt kelantan bloggers sama je mcm ping kt selangor bloggers.. iaitu bro mesti kena ada akaun twitter dulu, lepas tu tekan link home/rumah dan ping kt situ

Yastro said...

Paling baikkk....Apesal.com

Trafik naik dengan Apesal

alip said...

To provide the means for the "98%" (who typically struggle to earn money online) with the easiest and most reliable ways to earn money online;moneymaking programs that enable participants to improve their money-handling skills. products and services that enable members to transform themselves into "higher-level performers" who become 10-100 times as proficient, effective, and successful in all areas of their lives.

alip said...

To provide the means for the "98%" (who typically struggle to earn money online) with the easiest and most reliable ways to earn money online;moneymaking programs that enable participants to improve their money-handling skills. products and services that enable members to transform themselves into "higher-level performers" who become 10-100 times as proficient, effective, and successful in all areas of their lives.

alip said...

@MYVIhttp://justbeenpaid-2012.blogspot.com/

Jacklye said...

entri yang sngat berguna....terima kasih bnyak...

Buat Duit Tanpa Modal dengan Says.my

nur shaidatul said...

trafik yang dijana??ape 2??ada advantage ke klu trafik kite bnyk?
perlu ke letak widgrt trafik klo mcm 2?

Anonymous said...

Hi! I've been reading your blog for a while now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Kingwood Texas! Just wanted to say keep up the fantastic work!

My blog; vakantiehuizen frankrijk

Anonymous said...

I'm truly enjoying the design and layout of your site. It's a very
easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often.
Did you hire out a designer to create your theme?
Outstanding work!

Also visit my blog post; frances mayes husband

Anonymous said...

Great blog here! Also your web site loads up fast! What web host are you using?
Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded
up as quickly as yours lol

Also visit my web page: vakantiehuisje frankrijk ()

Tommy Valentino said...

Welcome Http://www.kunciSingaporepools.blogspot.com

zafrinzaki said...

info yang sangat membantu, thanks bro..

taf id said...

thanks atas tipsnya...
mampir ya http://tafshare.blogspot.com/2013/07/daftar-program-iklan-cpm-terbaik.html

Anonymous said...

Ada rezeki tk kemane yedakk ?? Singah di http://fixmonthlypaid.com/?id=10414 utuk mklumat lanjut

Anonymous said...

Ade satu lg ping blog malaysia / ping aggregator malaysia yg sy salu guna sbb sng nk ping. nama dia kakiping .korg try la ye :)

Erfanda Art's said...

Baca nih15 Pemuda - Pemudi Indonesia Yang Patut Dibanggakan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim