Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Monday, 18 April 2011

Jana Traffic Dengan Apesal.com


Gambar di atas menunjukkan sumber traffic blog Firdaus Kasim. Ternyata apesal.com menjadi penyumbang traffic terbesar di blog ini dari kali pertama Firz daftar sampailah sekarang.

Apesal.com. dapat membantu anda menjana traffic, membina backlink dan menghubungkan anda dengan blogger lain.

Apabila anda sudah mendaftar di apesal.com, anda dikehendaki memasang widget yang disediakan apesal.com ke dalam blog anda. Sila lihat contoh widget tersebut di bawah blog ini. Yang menariknya, anda sendiri boleh design widget tersebut mengikut citarasa masing-masing.

Setelah selesai, anda boleh 'add new post' di apesal.com.com, kemudian pihak apesal.com akan meletakkan post anda tersebut di blog lain yang berdaftar. Proses ini melibatkan proses timbal-balik dimana semua blogger dapat manfaat bersama.

Anda boleh submit post di apesal.com sebanyak 3 entri yang berbeza sehari. Tips untuk mendapat traffic yang tinggi dari apesal.com, anda haruslah menghantar post/entri berbentuk :
  • Informasi
  • Fakta
  • Tutorial
  • Isu semasa
  • Ilmu agama
Untuk maklumat lanjut dan ingin mendaftar, sila klik----->apesal.com

31 comments:

jack said...

Betul tu bro...Apesal.com juga pemberi trafik yang tinggi kepada blog aku..selain facebook...Tapi kadang kadang susah nak daftar..aku dua kali try daftar..kali kedua tu, baru diterima..

decrewz said...

Berbaloi beb guna apesal. Dah lama Jai guna..

Ainnur Afiffah :) said...

wah..tengs ye sharing..:)



sy baru tau~ hehe.

kakyong said...

kakyong dah penah daftar.. selepas 4 hari dai reject.. dia cakap tak terima blog personal... x pe la tak sudi terima blog kakyong... :p

mode : berkerat rotan dah dgn apesal ni...

Peja said...

betul... Peja setuju... walaupun apesal ni bukan penyumbang terbesar visitor ke bloh Peja, tapi ia tetap mantop :D

gabanMorka said...

aku direject sebab blog aku dalam bahasa inggeris

apesal la

diskriminasi

hoyahadis said...

dah sign up..dan diterima..tapi tak tau pulak kena publish entry ke apesal...jap nak login ke sana..thanks info..

Zik said...

kenapa yang atas tuh , banyak tak diterima.. aku pun personal gak..tak tahulah... depend diaorang jugak kot?? banyak jugak dapat traffic dari apesal.com nih..

amny said...

nak try r cuba..^^

titan said...

yap. Memang terbukti boleh dapat trafik dari cara nih. Sesiapa patut cuba nih.

Firdaus Kasim said...

Jack : npe susah daftar pula? aq sekali je??

decrewz : yup! sama2 dpt traffic.. kira apesal nie jd org tengah la

Nur : daftar cepat taw

Kak yong : akak jgn tulis kt situ blog personal.. hehe

Peja : penyumbang terbesar blog peja apa?

Gaban : apesal kene reject pula kalo blog english? haha

Kak hoya : yg penting akk kena add a new post kt apesal. jgn post entri personal taw

Zik : kau tulis kt situ blog kau jenis personal ke?

Amny : cuba la.. hehe

Titan : thanks :)

Aidanatasya said...

salam dik,

thnxx for da info... akak reg skrg jgk hehehe...

pasal main blog guna hp, akak guna operamini....

tp slowla dik, buat entri boleh, tp nak upload pic tak dapat, tp komen2 tu boleh la.. :)

gabanMorka said...

Apesal bilang lagu ni:

Kepada blogger yang dihormati,

Terima kasih kerana berdaftar di Apesal.com -Program pertukaran trafik untuk Blogger Malaysia.

Malangnya, kami tidak dapat menerima permohonan anda atas sebab-sebab berikut:

Sebab: maaf, hanya blog berbahasa melayu sahaja diterima

Walaubagaimanapun jika anda merasakan ini adalah satu kesilapan, sila hubungi kami di bLAH3

DISKRIMINASI

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
Yamaha 125z

yupppp aku dah terjah dah... dan try cuba test market kat sana... bagust gak tu... manalah tau ramai orang yang akan sama-sama dapat manfaat nanti...

Ujang9897 said...

perkongsian yg bgus

Aina said...

yup..

tp kenapa ek apesal bulih bg kite trafik bagus berbanding innit?

Air Asia bakal ada pramugari berjambang

akutetapaku.com said...

good info...

singgah sini dan bc n3...

klu sudi singgah la

http://akutetapaku85.blogspot.com/

kita gelanggang santai...

fyna said...

fyna nk try gak la...
;)

Azza Firza said...

apesal.com sombong ouh abg , tak suka dah diaaa , penah hantar reqs hari tuu , dan dan dia kata tak berjaya menda tah . hukhukk

Firdaus Kasim said...

Kak Aida : wslm.. owh, dia kena charge brapa kak?

Gaban Morka : itu maknanya blog kau x menepati syarat2 dia yg just nk blog berbahasa Melayu. Kau cuba explore website ping english mcm digg etc.. baru meluas pasaran blog kau..

Afza : blog kau mmg layak sbb banyak giler info2 menarik

Ujang : thanks bro!

Aina : innit x de widget mcm apesal..

Aku : ok nnti aq singgah ya :)

Fyna : try je awk.. free je.. hehe

Azza : taw x pew, entri abg brapa kerat je dia approve tapi tetap dpt traffic byk

Ainnur Afiffah :) said...

dah daftar,nak login takleh pun? tak paham lah firz oii. Y___Y

Azlan Hasan said...

wah..cam best je apasal nie..nnt aku nak register laa..hehehe

Regards,
-Strider-

akubiomed said...

Apesal ini kadang-kadang ada kandungannya menyiarkan gambar yang kurang menyenangkan. Boleh ditapis dengan membenarkan kandungan tertentu sahaja?

Ainnur Afiffah :) said...

die hantar pengesahan kat mane ? T_T

Esempoi said...

blog esempoi antara yang terawal daftar.. okla, trafik naik dari biasa

by Zent said...

knape bila aq pasang apesal kt blog,nuffnang aq terus jadi ahli biasa..tu yg x sedap pakai 2...

Firdaus Kasim said...

@by Zent
Apesal.com bukan pesaing Nuffnang.. mungkin sebab lain kot.. cuba kau hantar tiket aduan kt nuffnang.com

Firdaus Kasim said...

Ainnur : nk login awk kena masukkan url blog awk tanpa perlu http://

Azlan : register je bro..

Akubiomed : salah blogger itu sendiri sbb upload gambar x senonoh..

Ainnur : check kt emel awk.. dia htr pengesahan kt inbox emel awk :)

sempoi : tahniah bro :)

GengCyber said...

satu lagi laman web terbaru adalah GengCyber kat http://www.gengcyber.com

jom jana trafik dan hits yang tinggi untuk blog anda..

Firdaus Kasim said...

@GengCyber
thanks 4 d info :)

jaerul said...

dah daftar,.. Tapi, malas nak guna.... Erhmm,..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim