Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Sunday, 3 April 2011

Nuffnang Pandang Serius pada entri "Rahsia Terbongkar Nuffnang"

Akhirnya, usaha murni saya untuk berkongsi kepada anda tentang rahsia-rahsia menjana pendapatan Nuffnang telah menarik perhatian pihak Nuffnang dengan memberi "Buffered Earning" pertama kepada saya. Anda boleh baca tips rahsia nuffnanng di bahagian 1 dan bahagian 2.

Semua tips-tips yang saya kongsikan sebelum ini merupakan gabungan daripada tips-tips yang diberikan oleh blogger lain yang telah meraih pendapatan lumayan daripada Nuffnang. 

Jika anda search kt google pun, sama sahaja tips yang diberi oleh blogger lain seperti yang terdapat dalam blog ini. Malah, kadang-kadang mereka tidak dapat memberi tips secara lebih detail. Anda pun boleh mendapat Buffered Earning jika mengikuti semua tips yang saya telah share kepada anda. 

Secara kebetulan, firz baru tukar kepada domain sendiri (firdauskasim.com) hari ini. Berbaloi juga tukar domain sendiri ni.. hehe.. Anda tak perlu bersusah payah kalau nak tukar domain sendiri, cukuplah kt poket ada RM34.00. Lepas tu, terus boleh dapat domain sendiri hanya melalui chat dekat NetKL. Semasa chat tu, cukuplah sekadar cakap "Hye, saya nk tukar domain dari blogspot.com ke dotcom. Apa yang perlu saya buat sekarang?" Lepas tu, dia terus ajar anda step by step sampai dapat domain sendiri.. hehe.. manarik kan?

Akhir sekali terima kasih kepada Nuffnang sebab pandang serius pada entri panas firz. Jika anda sayangkan seseorang, cakaplah perkara-perkara yang baik tentang dia. Pasti dia bertambah sayang kepada anda. Begitu juga dengan Nuffnang. 

Anda boleh copy and paste tips-tips yang saya berikan, tetapi sila bagi kredit kepada blog saya ya.. penat-penat saya buat kajian dan publish taw.. kalau ada sebarang soalan, boleh beri di bahagian komen atau contact saya di facebook : firdauskasim89@gmail.com dan yahoo messenger : pidonvirgo@yahoo.com.

Terima Kasih.

48 comments:

beaty said...

kita dapat BE yang sama la..heheh tahniah ya

tipah said...

wah. pakcik kayo. blanje! (haa tetibe)

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uihhh Ada sesetengah yang belum mengetahui tentang Nuffnang. Tetapi ramai yang tahu mengenai Google Adsense dan berebut-rebut untuk membuka akaun Google Adsense. Tetapi Jika dibanding Google Adsense, Nuffnang adalah lebih mudah untuk mendapatkan income dari blog. Berbanding Google Adsense yang hanya mengira setiap klik pada iklan mere di blog anda, Nuffnang pula mengira setiap iklan mereka keluar. Bermakna, tidak kiralah jika iklan mereka di klik atau tidak anda tetap mendapat income selagi ramai yang mengunjungi blog anda. Sekiranya ada iklan yang diklik, anggap sahaja itu sebagai tambahan.

eeemmm boleh kayo ke ngan duit Nuff ni....

azharr said...

wah tahniah dah pakai dotcom...hehe

sherah said...

wow dah ade domain sendiri and dapat buffered.tahniah tahniah :) good luck dlm blo

►AdamXis◄ said...

assalam....wow tahniah sbb dapat BE...dan tahniah sbb dah berdomain...bodek2 gak nuffnang tapi x dapat2 lagi...merajuk laa...sob3

Chegu Zubir said...

teruskan usaha berblog bro..meh baca entry nuffnag

*Cara-Cara Meningkatkan Pendapatan Nuffnang Dengan Betul : Bahagian 01 *

amny said...
This comment has been removed by the author.
amny said...

erk..xtw langsung pasal nufnang..!

Affy Ronan Affandy said...

congrat dah dpt be,hurm ,risaula,mcm xde harapan je nak dpt be.hehehehe

afique said...

tahniah bro. =)

Firdaus Kasim said...

Beaty : yekew.. hehe.. kebetulan pula..

tipah : ok boleh, x de hal.. tp klik nuff sy byk2 taw.. hee~

Afza : susah nk dpt adsense sbb syarat dia kena blog dlm english.. skang lebih ramai percaya pd tempatan mcm nuffnang.. mmg x leh kaya pun.. tp cik epal dpt 2000 sebulan.. cukup la belanja mkn.. hehe

azharr : hehe.. thanks

sherah : rezeki awk.. kalo kita ada usaha.. inshaAllah akan dtg hasilnya

Adam : kau x dpt BE lg ke? mcm x percaya je.. cuba lah amalkan tips2 yg aku bg..

amny : awk x taw? mustahil lah

Affy : x pyh risau, sy dah bg tips2.. amalkan je ok?

Afique : thanks bro

nur aisya humaira said...

assalam FK..:)
congrate da berdomain & daapt BE..:)

Intan said...

Salam ziarah dari BabyIntan :)

Waaa nak baca nie tip-tips yg telah di kumpul kan itu :)

Tahniah on ur new domain!

Jemput singgah www.babyintan.com :)

Firdaus Kasim said...

aisya : wslm.. thanks awk

intan : hehe.. baca taw.. kalo x phm bgtau..

UpProfits said...

Singgah terjah sini..simple blog..i like! i follow..

Hisyam Nozi said...

Tahniah bro dapat BE, aku tak penah dapat pun BE, earning aku baru RM16.25 lepas 3 bulan letak iklan nuff.

Tanya sikit bro, camne nak tukar domain dari blogspot ke dotcom? tapi aku nak kekalkan kalau taip nama domain blog aku contohnya iniblogsaya.blogspot.com tetap akan direct kepada iniblogsaya.com macam bro?

Firdaus Kasim said...

profit : hehe.. thanks ya sudi komen.. nnti i follow u back.. hehe..

Bro Hisyam : pencapaian yang bagus bro.. cuba amalkan tips yg aq bg nie.. nnti dapatlah BE tue..

aku dah bgtau kt entri aku taw.. kau pergi netkl.com lepas tue kau akan nmpk button live chat kt bawah header dia.. kau tekan lepas tue terus kau ckp "Hye, sy nk tukar domain dari Blogspot.com ke dotcom.. apa yg perlu sy buat sekarang? nnti dia akan ajar kau sampai dapat..

Ujang9897 said...

gua tak dpt lg BE...=(

hoyahadis said...

wah dah dapat BE..Best tu..dapat domain sendiri lagi best..susah jugak nak bodek inchik nuff ni ye..hu..hu..

Azza Firza said...

yeyeyeyeye , azza tak dapat BE, tak jeless tak jelesss, kena lari dari sifat hati, yeyeye, visit u back here ! :)

p/s : abg saya dah ada kerja ? swasta ? kerajaan ? atau punn sekadar sementara jep ?

encHIx laNDax said...

nuffnang x pernah bagi BE at landax~sampai landax bengang,landax buang je nuff!haha


http://kehidupanlandaxdidunia.blogspot.com/2011/04/nak-topup-free-takmeh-landax-bagi.html

cikpuanhady said...

tahniah bro, dah berdomain sendiri dan dapat be..

ni link my main blog utk diletak comel2 kat bloglist tu..hehe..

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Firdaus Kasim said...

Ujang : Cuba lah tanya nuffnang tue npe x dpt BE.. jgn malu2 k? hehe

Kak Hoya : kak kena mantapkan blog dulu, baru nuffnang pandang.. hee

Azza : x percaya la azza x dpt lg? blog azza lg superb.. azza keje apa tu?

Landax : sifat putus asa x elok taw.. hehe

Cik : thanks kak..

encHIx laNDax said...

bukan putus asa~landax dengan nuff dah 2 tahun,baru 25 hengget~nak jadi apa??cuba cite!gaga

nelly said...

baru nelly tahu ..

srikandi cinta said...

bestnya dpt income :) kita tak pernah dpt pun.. :(

srikandi cinta said...

ape kelebihan guna domain sendiri ekk??? mcm best jer.. :)

Chegu Zubir said...

teruskan berblog bro....hehehhe

jom baca
.: KRONOLOGI ZAMAN YANG WAJIB DIFAHAMI OLEH UMAT ISLAM KINI :.

Belalang Hijau said...

sepanjang bersama nuffnang belalang dah terima tiga kali cek...

dan cek yang ketiga ni mungkin cek yg terakhir...hee

cek RM80,000 dari nuff cek terakhir ku
http://www.suarabawahtanah.com/2011/04/cek-nuffnang-rm8000000-cek-terakhir-ku.html

Aqilah said...

nice one :D
congrates

wany dianwanie said...

congratz firz...

Miecyber said...

Congrats..Bro...

Teksi berkuasa elektrik di Jepun

Bro Framestone said...

tidak lagi bersama Nuffnang...

atas sebab2 tertentu

Firdaus Kasim said...

Landax : wah, teruk tue.. kedekutnya nuffnang.. better landax guna says.my la.. senang sikit

Nelly : ya awk

Sri kandi : kalo awk serius nk buat duit melalui blog, buatlah domain sendiri

Chegu : thanks bro

Belalang : wah, mcmana belalang x popular mcm red mummy tue? hehe

Aqilah : thank awk

Wany : terima kasih kak

Miecyber : thanks bro

Bro : Ya, saya tahu.. nuffnang menganak tiri kan blogger otai kn?

Firdaus Kasim said...
This comment has been removed by the author.
Muhammad Iqbal said...

terima kasih kerana sudi berkongsi pengalaman...nice :)

Faris Farhad said...

wah bagus nih..
Thx for sharing ^^

Firdaus Kasim said...

Iqbal : sharing is loving.. hee~

Faris : sama2 faris

Azlan Hasan said...

ko dapat BE ek..wah..tahniah..aku BE pun xtau pape..beb..nanti aku add ym ko ek..sebab aku kat side bar aku mmg xkuar gak iklan..aku tatau nape..hehehe..

Regards,
-Strider-

decrewz said...

Tapi kan, makin ramai yang keluar dari nuff, merajuk x dapat BE.. Papepun, yang keluar tu, diharap, janganlah dicaci hina apa yang mereka agungkan dulu...

Ainnur Afiffah :) said...

tak faham sgt lah pasai nuffnung & yg senagkatan dgnnya .huhu

Firdaus Kasim said...

@Azlan Hasanlan, kau tukar je template baru..mungkin template tue x leh letak iklan nuff kot?

Firdaus Kasim said...

@decrewztue la pasal, kebanyakan blogger otai la..

Firdaus Kasim said...

@Ainnur Afiffah :)
kalo awk x nk cari duit blog, x pyh faham pun x pew.. hehe

CIK TOM said...

tahniah dpt be dan berdomain skang..good luck dan terus meriahkan dunia blogging :)

~sHy~ said...

Bile la nak dapat BE nie......:(
check out Shy's latest post..:)
Photoshoot Korean Couple Contest..^^

Firdaus Kasim said...

Cik tom : thanks 4 your support ya :)

shy : ikut je tips yg sy bg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim