Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Monday, 4 April 2011

Cara Cantikkan Banner Iklan Dengan Text

Maksud sebenar sesuatu iklan itu untuk disampaikan kepada orang ramai tidak akan kesampaian jika iklan tersebut tidak mempunyai teks promosi atau suara penyampaian. Tetapi itulah kelemahan blogger yang tidak tahu membuat promosi terhadap iklan di dalam blog mereka.


Mereka hanya memaparkan banner iklan tanpa ada sebarang teks sehingga menyebabkan banner tersebut lebih menjadi sebagai perhiasan semata-mata. Sila abaikan entri ini jika banner iklan di blog anda merupakan banner yang bergerak (animasi) atau di dalam banner iklan tersebut, sudah terpapar teks promosi.

Cara betul mempromosikan banner iklan.

Langkah 1
Salin kod berikut di dalam notepad

<center><a href="URL LINK IKLAN
"><table width="SAIZ BANNER" height="SAIZ BANNER" border="0" cellpadding="0" bordercolor="#ffffff" background="URL BANNER"><tr><td> </td></tr></table>TEKS PROMOSI IKLAN</a></center>
<p>
Sila ubah teks berwarna merah. Contoh :
<center><a href="http://says.my/firdauskasim/harianmetro4
"><table width="60" height="60" border="0" cellpadding="0" bordercolor="#ffffff" background="http://ys-production.s3.amazonaws.com/campaigns/1001/photos/medium/HM.png?1301573301"><tr><td> </td></tr></table>Jadilah wartawan amatur dan hantarkan Laporan Biar Betul! anda</a></center>
<p>
Langkah 2
Jika mahu tambah iklan, hanya tambah selepas kod <p>. Kod <p> ialah paragraph atau perenggan. Siap!

Sekian sahaja tutorial untuk kali ini. Ingat, jangan biarkan iklan anda sekadar menjadi perhiasan blog. Cara promosi kena betul. Baru matlamat tercapai. Sesiapa ada sebarang soalan atau nak buat request tutorial, sila beritahu di bahagian komen ya.. Terima kasih..

20 comments:

Alia Azmi ◕‿◕ said...

blogwalking , tetibe jumpe tutorial yg berguna nii :D

thanks share (:

Firdaus Kasim said...

alia.. sama2 awk.. selamat ber-blogwalking.. hehe

Mr Strider said...

wah..header baru..sempoi..ko nampak kacak bergaya..hahaha

p/s: comment xde kena mangena ngan entry pun..hehehe

Regards,
-Strider-

Shamsuddin Amin said...

tips yg brgune...
thanks...^^

Firdaus Kasim said...

Strider : haha.. x pew.. aq ingat header lama lg smart.. apa pendapat kau?

Amin : sama2 bro

nelly said...

berguna !

AmenoWorld said...

Wey.. boleh ajarkan dari mula tak?

Syuxer Melankolia said...

salam..ini tutorial ringkas je tpi sebenarnya ia ada impak besar..tq bro..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Uihhhhh mmg banyak yang kami dapat kat sini.... al maklum aku pun tak pandai kat sini lah aku baru belajar.... kalau gi kelas komputer pun tak ade ajar benda cam ni... baguihhh nyerrr

cuma blog aku tak ade pasang iklan lerrr.... nanti aku nak masukkan iklan gak lah



(klik entry terbaru) cherede

Niza Romli said...

Terima kasih firdaus..
tutorial ni sangat berguna untuk saya! hehe

d_tieah said...

Rajinlah buat entry tutorial.. Syabas.. Hahaha..


Entry Terbaru : Alamak! Video 'Panas' Dah Tersebar..

jack said...

thanks bro..bagi tip ni..hehe

SyedGraphiX said...

tutorial bagus utk new bloggers. hohoo

Mah@mahu said...

Wahh ada gak tutorial ni mcm2 carakan nak iklan boleh ambil ni hehehe.. nak joint bloglist jom lah..

Chegu Zubir said...

nice tutorial..akhirnya jumpa gak tutorial nie..dah lama ku mencari..bru ku temui..hehehee

jom baca
.: KRONOLOGI ZAMAN YANG WAJIB DIFAHAMI OLEH UMAT ISLAM KINI :.

Hisyam Nozi said...

Takpun boleh juga buat title. yang ni kalau visitor letak mouse kat atas imej gambar tu akan keluar caption. so bagi aku cara ni menjimatkan space sikit. papepun nice sharing bro.

lari niche sikit, aku tengok kat about me kau dah umur 20-an kan? gambar header ni masa muda-muda dulu ke?

Nur Hanani said...

memang best lah tuto ni.. thanx :)

Anarm said...

coding close utk "p" takde ke? </p>

Temali said...

nice tips bro..

ni pestaim aku komen dlm blog bro. bro mmg bagus la firz, mcm2 tutor'l bro bg pasal blog.
aku ni really newborn(bru sminggu) dlm dunia bloggin' (conventional concept) so rsenye mmg banyak lg nmpaknya aku kne exlopre.

btw bro, aku teringin nk jd polower bro as my tutor wlau kita blogger berlainan konsep.

p/s: noneedrefollowme

MamaIeta said...

eeemmmm... bagus jugak idea tu. boleh lah cuma untuk blog ieta. heheheh TQ Firdaus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim