Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Thursday, 31 March 2011

Tempatkan Iklan Nuffnang Di Tempat Paling Strategik

Untuk memaksimakan pendapatan Nuffnang, anda haruslah meletakkan iklan Nuffnang di tempat yang paling strategik di dalam blog.
"Desirability of ad placement is crucial in the advertising industry. Advertisers spend a lot of money to design an ad and buy ad space. They want to get their message across to their target audience as effectively as they could. This being said, they will always buy ad spaces which are optimized and desirably placed. Just ensure that your ad units are at their intended place and this factor would be satisfied in the eyes of the advertisers. A Skyscraper ad unit is supposed to be the first element of the sidebar and not anywhere else. The same goes for Leaderboard as the first visible element upon visitor's entry to the site and Large Rectangle right after your first blog post. Should your blog's ad units not be located at these placements, it would severely affect advertisers' decision to advertise on your blog as there are plenty of other blogs under our network with perfect placement of the ad unit"-Nuffnang-
"In addition, availability of ad units plays an important role for bloggers to be chosen for campaigns as well. All our advertisers split their budget evenly across all our 3 ad units, Leaderboard, Skyscraper and Large Rectangle whenever they advertise with us. That being said, the budget would be limited and might not be able to cover that many blogs for a particular ad unit. If your blog have all 3 ad units in it, your chances of being selected for campaigns would be fully maximized"-Nuffnang-
Petikan di atas merupakan nasihat yang diberikan daripada pihak Nuffnag kepada blogger sebagai salah satu cara mendapat Buffered Earning Nuffnang. Salah satu caranya ialah meletakkan iklan Nuffnang di tempat yang betul pada blog anda.
Cara Memasang Iklan Nuffnang di Bahagian header (Leaderboard)

Langkah 1
Design > Edit HTML dan tekan Ctrl + F. Sila taip </head> dan anda akan terjumpa kod seperti dibawah. 

</head>
  <body expr:class='&quot;loading&quot; + data:blog.mobileClass'>
  <div class='body-fauxcolumns'> 

Langkah 2
Copy dan paste kan kod Iklan Nuffnang [Leaderboard (728 x 90)] di atas <div class='body-fauxcolumns'>  

Cara Memasang Iklan Nuffnang di bahagian bawah post (Large Rectangle)

Langkah 1
Design > Edit HTML > tick 'Expand Widget Template' dan tekan Ctrl + F dan taip kod </b:includable>
Maka anda akan terjumpa seperti kod di bawah : 
 <div class='post-footer-line post-footer-line-3'/>

    </div>

  </div>

</b:includable>
nota : jika tidak jumpa, sila cari kod yang mempunyai keyword post-footer 

Langkah 2
Copy dan paste kod iklan Large Rectangle sebelum/diatas </b:includable>
    

Cara Memasang Iklan Nuffnang di bahagian sidebar (Skyscrapper)

Langkah 1
Design > Page Elements > Add a Widget > HTML/JavaScript

Langkah 2
Copy dan paste kod Iklan Nuffnang (Skyscraper) di dalam HTML/JavaScript

Langkah 3
Save 

Terus ikuti blog ini kerana entri pada esok hari, saya akan membongkar rahsia sebenar bagaimana memaksimumkan pendapatan Nuffnang secara complete sepertimana yang di beritahu sendiri oleh pihak Nuffnang. Terima Kasih.

20 comments:

d_tieah said...

Dulu sy tak tau pun nak letak banner yg kat entry tu.. Then, kwn buat tutorial barulah tau.. Ngee :)

Entry Terbaru : Perkara Yang Tak Perlu Ada Dalam AF9

Firdaus said...

singgah jap mlawat tuan belog nie..haha..

Firdaus Kasim said...

Tieah : sy mmg ketinggalan zaman.. saya saje buat entri nie sbb esok sy nk bongkar rahsia nuffnang. entri nie sbg link entri esok

daus : lawat je ke? huhu

Bella Ayub said...

thanx for sharing this infoo :)

Firdaus Kasim said...

sama2 bella..

Ameno World said...

pembersih laptop tue apa?

wany dianwanie said...

nuff da x anto iklan da kat akak..huhu...

hoyahadis said...

bila la agaknye nuff nak bagi duit..hu..hu..

hoyahadis said...

Firz buleh tak buat tuto cara nak buat border tuk sidebar,post.macam blog Firz ni..akak da pernah jumpe tuto ni tp tk jadi eror..

amny said...

hohoho..pakai letak je dlm belog ^^

Firdaus Kasim said...

Ameno : jgn tanya byk, klik je kalo nk tahu lebih.. hehe

Kak wany : maybe nuffnang pilih kasih kot? hehe

Kak hoya : sabar yew kak.. slow2.. hee

amny : lepas nie jgn main letak je k?

hoyahadis said...

Firz nuffnang akak jenis panjang..^_^)
macammana nak buat iklan saiz [Leaderboard (728 x 90)]

hoyahadis said...

opss..da dapat..hu..hu..(^_^)

by Zent said...

hope usha2 la jgak blog aq nyh...
http://jomborakhabis.blogspot.com/

Mr Strider said...

fird, nape aku nyer sidebar x kuar iklan ek..benda tu patut paling senang..conpy n paste jer..hehehe

Regards,
-Strider-

Firdaus Kasim said...

kak hoyah, nnti sy usha blog akak.. kalo ada something wrong, sy bgtau ya

Zent : ok nnti sy usha

Strider : kau pergi nuffnang kau, amek kod iklan untuk SKYSCRAPPER. lepas tue tempek kod dia kt sidebar blog kau

sally said...

thanks....tutorial yang mudah difahami,saya dah boleh letak kat blog saya

Firdaus Kasim said...

sama2 sally..

Ainnur Afiffah :) said...

sy nak tnggu rahsia nuffnang lah .hihihi

Mr Strider said...

hehe..sori beb..bz skit nak reply comment nie..hehehe..aku try buat still xle gak laa..da 4-5 kali aku tepek skyscapper tu kat HTML/Java script aku tp still x kuar gak..hehehe..

Regards,
-Strider-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim