Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Wednesday, 9 March 2011

Lain Orang, Lain Ragamnya

Kisah Pertama
Lokasi : Office 
Masa : 5:15 pm

Sekarang ini masa untuk balik, firz dan seorang rakan terpaksa buat overtime. Lya iaitu salah seorang pekerja di situ cepat-cepat bergegas pulang. Tanpa disedari, phone si lya nie tertinggal kt meja Man.

Man : Daus! cpt kejar Lya, henset dia tertinggal

Firz pun kejar la Lya nie nk bagi henset dia. Firz cuba call Lya nk bgtau henset dia tertinggal. Tiba-tiba henset dia yang berada di tangan firz berbunyi. "Eh! apa bodohnya aku nie, buat apa aku call dia? henset dia kt aku." 
haha! 

Kisah Ke-2
Lokasi : Rumah Sewa
Masa : Lunch Time

Kitaorang baru balik dari kuliah. Semua pergi beli nasi dan lauk tapi ada satu je masih tak cukup, iaitu sayur.

Din : Mat, kau tolong pergi beli sayur.
Mat : Ok.

Farid : Mana Mat nie? lambat betul la! perut aku dah berdangdut dah nie!

Selepas beberapa ketika, Mat pun balik. Mat segera keluarkan sayur yang dibelinya.

Mat : Nah, sayur
Farid : Woi!! kau beli sayur nie kenapa?? Aku suruh kau beli sayur untuk dimakan! bukannya sayur mentah nie bengong! Adoiiiiiii!!!

Mat dengan muka innocent cuba mempertahankan tindakannya..


Mat : Manalah aku tau, masaklah sayur nie? 
(Rumah sewa kitaorg mana ada garam dan gula, mkn2 semua beli je mat..)

13 comments:

Mr Strider said...

kahkahkah...yang no 2 tu mmg kelakar pecah perut..kwn ko tu mesti jenis suka buat kelakar kan??hehehe...

Azroy Bin Kassim said...

lambat tangkap situasi.. haha.. kadang2 berlaku gak kat gua bila fikiran tgh melayang..

TunAqilah said...

hehehehe
okay klakar kot..
especially g second story tu
:D

perondajaketbiru74 said...

hmmmm penah jgk terkena kat gua masa tu mbr suh cari spare part tapi gua bwk balik btg betik....wakakaka

Anyyss Shuhaimi said...

penah gak wat camtu sblm ni..haha

Cikli said...

tu tandanya dah sampai seru

Miss Yaty said...

2 2 situasi memang klakar..haha..tapi situasi kedua menunjuk kan mat memang lurus org nye..haha..

p/s: firz, miss yaty mitak maaf..sebab tak dpt nak review blog ke 2 dan ke 3..skrg ngah bz..entry pun byk auto publish..

p/s: nak review blog org pun kita kena kenal dan jenguk blog dorang dulu kan..so its take time..so sowey okay..

Azza Firza said...

hahahaha, gempak ooo, realiti ka ? cam reka jek ? hahaha

Afzainizam said...

lain padang lain belalang,
lain orang lain ragam

SEMUANYA SERBA TIDAK KENA PADA PANDANGAN ORANG LAIN ...salah tafsir salah fahammm...lain disuruh lain dibuat

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

cikpuanhady said...

hehe..memang lawaklah..yg no satu tu pernah alami..kuang2..dah klik hb..

btw, leh je nak join faceblog tu..ada warna biru, hijau dll..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Firdaus Kasim said...

Mr strider : taw x pew.. kau tengok muka dia pun rasa nk gelak je.. haha

azroy : btul tue, kdg2 otak kita salah tafsir..

Tun : Memang panas masa tue awk.. hehe

Abg biru : batang betik tue nk buat apa? hehe

anyss : owh, awk pun sama ekh? haha

cikli : maksud kau? huhu

miss yaty : betul ckp awk.. mat mmg lurus orgnya.. ok x pew

azza : yup! mmg real

afza : btul tue

kak cik : rasanya semua pernah alami kot..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lain orang lain ragamnya maka banyaklah karenahnya dan banyaklah juga khilafnya.

Banyak udang banyak garamnya, banyak orang banyak ragamnya.

Lain dulang lain kaki, lain orang lain hati.

Firdaus Kasim said...

wah2.. syair nmpk? hehe.. best!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim