Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Sunday, 20 March 2011

Nur Kasih The Movie : Wajib Tonton !


Setelah Adam berjaya mendapatkan cinta murni Nur Amina, setelah Aidil mendapat kepercayaan Aliya dan setelah Sarah benar-benar insaf, maka apakah lagi yang sanggup dikorbankan demi cinta?

Dugaan dan ranjau yang dilalui Adam tidak pernah terhenti apabila Adam sekali lagi terpaksa menerima ujian getir bahawa anak dalam kandungan Nur kemungkinan akan meninggal akibat kemalangan jalan raya yang menimpa mereka berdua.

Manakala Aidil pula terpaksa menjalani kehidupannya sebagai bapa tunggal kepada dua cahaya mata iaitu ilyas (Mohd Ilyas Suhaimi) dan Maryam (Mia Sara Nasuha) setelah isterinya yang tercinta, Alia telah meninggal dunia. Mampukah Aidil membesarkan Ilyas dan Maryam?

Gelagat Mia dan Ilyas yang comel dalam Nur Kasih The Movie
Nur Kasih the movie yang menelan belanja hampir 3.5 juta pasti membuatkan jiwa anda tersentap dengan kesyahduannya di samping keindahan lokasi pengambaran di Tanjung Karang, Selangor dan Jordan yang mewarnai sepanjang perjalanan Nur Kasih.

Setelah drama siri Nur Kasih yang mendapat jumlah penonton tertinggi hampir 4 juta orang, Kini, sakksikan kesudahannya yang penuh dengan tragis dan emosi sehingga membuatkan air mata anda bergenang dalam Nur Kasih The Movie yang bakal ditayangkan di pawagam seluruh negara pertengahan bulan Mei.

Suka duka sebagai pasangan suami isteri antara Adam dan Nur 

42 comments:

wany dianwanie said...

wahhhhhhh bile nih??? nk tgo!!!!!!!!!k

FarhaNezam said...

memang wajib tonton! bln lima kan release flm ni? x sabar mau tengok..

gabanMorka said...

aku rindu tiz zaqyah.haha

beaty said...

Im a fan of this movie...akan tengok wayang ni

perondajaketbiru74 said...

hmmmm aku jrg tgk drama melayu ni tapi drama ni mmg buat aku stay on

Firdaus Kasim said...

kak wany : pertengahan bulan may.. tengok ajak saya taw.. hehe

Farha : yup! dia punya trailer pun menarik beb

gaban : kau rindu awek kau? haha

beaty : i like too

abg biru : drama nur kasih mmg ada kelainan.. dia bermain dgn perasaan kita

dyana nana said...

wahh!! citer nie mmg best la...
jum firdaus nant kte tgk same2 eh!! huhu (:

Taufiq Wr said...

nak pegi ke tak nak pegi ke tak nak pegi ke tak..movie ni cam gempak je..hehee

Firdaus Kasim said...

yana : jom2.. awk belanja yew.. pop corn biar saya beli.. hehe

taufiq : pergi je la.. layan feeling.. haha

Hazrina Erin said...

nak tengokkk~tak sabar..!!!!mesti BEST!!!!

misz said...

memang filem di nanti2 kan!! tak sabar nak tgk ;)

nabilah_2908 said...

alahai...

sbb kn accident tu..Nur tak boleh ada anak lagi la yer..?

mmg best...tk sabar nk tgk.. :)


jom ke APA KATA HATI pulak,
MAIN MASAK-MASAK

Firdaus Kasim said...

Erin : jom2!! hehe

misz : awk mmg minat nur kasih ekh?

nabilah : entahlah, dalam trailer mmg ya.. hhee

Zura said...

harus tgk kat wayang nie..

Firdaus Kasim said...

zura : yup! sbb tue wajib tonton.. hehe

::nuRuLaDHar:: said...

wahh!! xsaba nak tengok..huk3

Firdaus Kasim said...

sbr yew awk.. pasti ditayang juga.. huhu

amni asyikin said...

lohhh..bulan 5 ke kuar???

lambatnyeee..T___T

Firdaus Kasim said...

amni, mmg lambat pun.. saje je buat entri pasal filem nie.. jadilah yg terawal membuat entri.. hehe

►AdamXis◄ said...

Assalam.citer nie besh...hehehe.tapi nie filem erk?yg drama tuu dulu kan?yg drama tuu besh jugak...awek drama pun cun2...hak3

Mr Strider said...

alamak..ni nak kena balik tumah ktahamkan tengok series dia nie..dengar citer filem ki kesinambungan drama dia..hehehe

Regards,
-Strider-

tipah said...

wah. gaye cerite mcm best. :)

Firdaus Kasim said...

adam : yup! nie filem dia.. sambungan daripada drama nur kasih.. kau layan ke? mmg feeling lah

strider : yup! mmg sambungan dia.. ajaklah awek kau tgk.. hehe

tipah : mmg best pun.. belanja dia pun best.. mahal woo

wany dianwanie said...

akak ajak jer firz...order tiket, firz bayo...huhuhu
wahhhh...moe tgok adam versi movie...ngeh3...

Shamsuddin Amin said...

akan menunggu
kluarnya movie ini...^^

Firdaus Kasim said...

kak wany : akak mesti nk tgk dgn suami kan? siapa la sy nie.. hehe

Sham : lambat lg.. hhee

♥ Ana Joe ♥ said...

eyh...bile main nih?? xsabau den nak tgokk...

Firdaus Kasim said...

ana, dia kuar bulan 5 kang

puanbee said...

uti baru erk nak cr maklumat nak jugak tepias traffic heee

Firdaus Kasim said...

@puanbee cari maklumat apa ya kak

Tun Aqilah said...

ni yang qila suka nieeeeee..
hehehehe
:D
kluar je trus nk g tgok

angah salamah said...

o.. cite ni...
skarang pon masih de ulang tayang y dulu 2... pkol 5 x silap... taw sebab semalm cuti keje... kah3..

mR.KhAi said...

filem wajib tonton tahun ini!!
klu tak sempat tonton, langgan astro 1st pon ok gakk.. *__*

Firdaus Kasim said...

@Tun Aqilah
owh, qilah mmg minat giler kt filem nie ekh?

Firdaus Kasim said...

@angah salamah
bila ulang? sy x taw pun?

Firdaus Kasim said...

@mR.KhAi
owh, langgan lagi mahal kan?

angah salamah said...

saye gtaw la 2..hahaa..saye pon xtaw bile 1st episodnye...
11 hb ari 2 kebetulan xkeje, so tgok tv la.. tetibe ade cite 2, rasenye baru lg ulang 2.. sebab adam ngn nur pon blom kawen, baru balek nak jengok bapak dy saket.. tgok la.. koman2 snin sampy kamis la kot pkol 5... kalo xsilap.. sekali bole related plak dgn entry awak..hahaaaa

mr_khai said...

mahal tapi berbaloii sebab seisi rumah boleh join menonton sekali instead of kena bayar rm10 tp sorang je yg boleh tengok.. ngehehe.

Ezzah Samsudin said...
This comment has been removed by the author.
Ezzah samsudin said...

Jom tengok ramai2.. saya suka pelakon nyerw...

Meera said...

Wow, cam best jee.....

Firdaus Kasim said...

angah : owh, sy keje.. x taw pula nur kasih ada ulang lagi.. time puasa dulu adalah dia ulang kan?

Mr khai : bagus kau nie.. daripada tgk dgn awek, lebih baik tgk dgn family an? hehe

Ezzah : sy pun suka.. hehe

Meera : mmg best pun awk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim