Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Wednesday, 23 March 2011

Apa Itu Guest Author

Mengikut fahaman Firz sendiri, Guest Author ialah apabila si pembuat blog itu mengajak anda menjadi author di dalam blog dia dimana dia menyuruh anda untuk menulis entri di dalam blog kepunyaannya. Untuk menjadi penulis jemputan (guest author) ini, anda haruslah ada komitmen yang tinggi di samping dapat memaparkan entri yang menarik di dalam blog dia. 

Antara faedah yang diperoleh ketika menjadi penulis jemputan ialah :
  1. Anda dapat menjana trafik yang memuaskan ke dalam blog anda. Itupun jika anda menjadi penulis jemputan di dalam blog yang sudah pun popular dan sentiasa di ikuti ramai.
  2. Blog yang menjemput anda itu sentiasa mempunyai entri baru yang menarik. Maka, semakin ramai orang akan mengikuti blognya.
  3. Networking blog anda semakin luas dan jika networking luas, anda mampu memperoleh pendapatan yang lumayan.
Keburukan :
  1. Income yang banyak hanya diperoleh daripada admin blog, bukan anda. Itupun jika blog dia dah jadi popular.
  2. Anda kena sentiasa ada komitmen dan dapat menghasilkan entri yang menarik. Mampukah anda?
Kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi penulis jemputan dalam website Faisal Abdullah yang memang popular, sila klik ------> Faisal Abdullah

13 comments:

decrewz said...

Jai kalau nak nak menulis dlm blog org, malu seh, takut entry macam hampas..ha3

MyRa QuEeN said...

http://ctqueen.blogspot.com/2011/03/giveaway-zalin-onceitalkcom.html

maira tag firdaus cnie...

Afzainizam said...

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*.¸.•*´¨`*•.¸¸.•*'
(\_(\ ...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
(=' ;') •::::::::HI….. :::::::::::•
(,('')('')¤...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“tali timba ditarik perlahan
terasa sejuk air perigi
Ziarah blog tanda persahabatan
insyaAllah hamba datang lagi”

yup kadang blog yang sudah ternama dan popular ni... rasa segan nak buat ... ye lahhh kita pipit dia enggang... mana nak sama taraf ...kita baru belajar dia dah otai.. ishhhh sapa lah kita ni.

cikpuanhady said...

hehe..blog saya sendiri pon tak kerap nak update, apetah lagi mau menjadi guest author..hoho..

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Firdaus Kasim said...

decrewz : tulis je entri dulu, lepas tue baru dia publish..

Maira : thanks.. nnti sy usha ya

Afza : btul tue tapi sampai bila nk jadi mcmnie? kita kena cuba juga.. hehe

Cik Puan : hehe.. tapi blog akak mmg makin cun lah..

nabilah_2908 said...

hmm...mcm mana dah dapat ke editor jemputan..? :)

sy yg join 100penulis pun agak sakit kepala cerita apa la yg sy nak sharekan kt sana.... :)



jom ke APA KATA HATI pulak,
KESAN KOMEN MELALUI EMAIL

Firdaus Kasim said...

dah dapat dah awk.. tp dia guna wordpress.. amek masa skit nk publish entri.. hehe

saya_arief said...

faisal abdullah tu memang otai..
huhu..bab BE tu elok tanye dye.
dye lagi master.
:D

wany dianwanie said...

guest author?? ohhoh...tidak3...blog sndrik pun nta pape...ngeeeeee

Firdaus Kasim said...

arief : faisal x pakai nuffnang lg kan?

wany : hehe.. xpew.. slow2 kak

saya_arief said...

dulu pakai nuffnang.
sekarang traffik dye mantap.
pakai innity.

Firdaus Kasim said...

bila traffic dah mantap. duit pun jadi masyuk

MoneyMakerGroup said...

faedah ader 3
keburukan ader 2
nampaknya lebih kepada faedah ler.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim