Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Tuesday, 31 May 2011

Nuffnang Semakin Pelik

Pertama sekali sy ingin meminta maaf sebab dah lama tak update blog. Eh! bukan tak update blog, sebab semua komen saya balas, cuma dah lama tak buat entri baru.

Ok berbalik kepada tajuk di atas, sekarang nie, Nuffnang memang semakin pelik. Entri yang tak di update selama beberapa minggu pun dia nak bagi BE kt blog nie. Cuba lihat screen shot di sebelah. Blog nie baru dapat BE berkenaan DIGI I PHONE 4LR.

Rahsia nak dapat BE nie senang je.. semua dah di jelaskan dalam entri sebelum nie.. pandai2 la cari ye.. Cuma sy nak share bagaimana mendapat BE walaupun entri tak di update begitu lama !

Sebagaimana yang kita ketahui, untuk mendapat BE, jumlah UV mesti mencapai 200 ke atas dan blog ini walaupun tak di update, tetap mendapat UV 200 ke atas (mungkin entri pasal GA mendapat sambutan kot?)

Cara untuk mendapat visitor blog yang byk ialah dengan membuat entri yang sentiasa di cari orang walaupun entri itu dah lama dah buat. Contohnya ialah entri pasal tips dan tutorial. Perbanyakkan lah entri pasal itu.

Yang kedua ialah dengan pandai bermain SEO. Caranya dah pun diterangkan dalam entri yang lepas. Pastikan entri tutorial dan tips anda itu mendapat page rank yang bagus dalam enjin pencarian.

Ok itu sahaja tips yang mampu sy share. Untuk pengetahuan korang, giveaway dan contest blog ini masih berlangsung. So, join sekarang ya :)

26 comments:

nur aisya humaira said...

harap2 nuff always bermurah hati kan..:)

Rozuan Ismail said...

harap nuffnang pon murah hati kat blog sy

Firdaus Kasim said...

Aisya : inshaAllah

Rozuan : cuba lah tips2 yg ada kt blog ni

cik azeya said...

lantaklah kalau BE tak ada. malas nak ambik kisah dah.

hehe.

bak kate seseorang, rezeki saye bukan dekat blog, rezeki saye mungkin dekat suami yang kaya raya. hahaha.

-_-

Firdaus Kasim said...

@cik azeya
rezeki kt blog la best sbb blogspot kan free.. bukan senang nk dpt duit free.. hehe.. kos laptop n broadband lain citer ha..hehe

Cik Aish said...

good info!

syaz@rozelt said...

info yg ringkas, padat n best! thanks~

rara pinkmafia said...

hmm moral.kena update selalu n pandai cr seo eh.hehehe

Jai said...

Aku dah sehabis baik bermain SEO sampai habis bandwidth pun diorg x bagi BE jugak..ades... Terpaksalah memadukan nuff jugak.. Mengharapkan 1 je mmg x berbaloi...hu3

Orang Kampung said...

aku pun x dpt2 lgi..
nuff kata brsabar..
huhu

Mohd Yusuf said...

aku pun tak dapat apa2 lagi, rasa mcm tak nak letak je iklan nuffnang...hahhaaa

MaiRa QuEeN said...

xpnah dpat pon..sadis...hahahaha...

Ramli said...

sama la kita...baru dpt 25sen, tak tau kenapa..hmmmm..
My latest entry Jawatan Kosong Di Yayasan Pahang

!! Kodet !! said...

tak perlu trafik tak perlu seo , blog aku yg trafik 40 pv sehari pun dapat 4be

CikSembang said...

salam
betul3 sy pun perasan nuffnang mcm pelik..
tapi BE mmg bergantung dgn uv

►AdamXis◄ said...

assalam.nuffnang skrg murah hati.alhamdulillah...

kiwi said...

wah, senangnye blog ni dpt be.

Firdaus Kasim said...

Cik Aish : thanks awk :)

syaz : sama2 :)

Rara : yup! itu yang penting.. blog sy dah lama x update.. rank alexa pun semakin merosot

Jai : kau guna nuff dgn says.my la.. best !

Orang : bro x leh sabar je.. kena take action majukan blog

Yusuf : contohi blog yg dah dpt BE.. tgk blog dia mcmana

Maira : maira kan baru lg? hehe

Ramli : dah amalkan tips2 yg sy bg?

Kodet : kau bertahun2 buat blog.. aq setahun pun x sampai lg

Cik : pelik mcmana tu? hehe

Adam : kau dah dpt BE ke?

Kiwi : mmg senang tapi nk buat blog mcm nie mmg susah.. huhu

Kak Aya said...

saya pun baru merasa dapat BE selepas setahun berblog.

Firdaus Kasim said...

lamanya.. huhu

izzafey said...

@Firdaus Kasim Tuan, kalo nk dapat BE mesti 200 UV? susah gak la tu. Pendek kata kena maintain 200 UV ke atas la kalo nk dpt BE?

reezluv said...

whoaa..retis ni..aku dah buang semua iklan Nuffnang dan Advertlets..tah bila nak pasang balik agaknya..tengok mood le..skang ni nak dapat Alexa bawah 100K dulu..:P

Nur Fannun said...

tak faham, apa yg peliknya dgn nuffnang?

Firdaus Kasim said...

Izza : yup!

Reez : agak susah.. tp x mustahil..

Nur : hehe.. saje buat gimik.. pelik sbb blog nie dulu lama x update tp tetap dapat BE

Nur Fannun said...

owh, yeke,sma le..ala, nuffnang bkn tgk sgt update ke tak update, depe tgk pada trafik..

Firdaus Kasim said...

@Nur Fannun
taw x pe.. walaupun x update.. traffic blog nie maintain je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim