Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Thursday, 12 May 2011

Alhamdulillah, Hujan Dah Turun

Selepas hampir 2 Minggu musim panas yang berterusan dan bertambah teruk dengan jerebu yang melanda KL, akhirnya hujan rahmat mula membasahi bumi Kuala Lumpur.

Apa yang ajaibnya, badan kita seolah-oleh rasa bertenaga selepas hujan turun. Tidak seperti pada musim panas, rasa letih dan lesu je, nak buat apa-apa kerja pun tak de mood!

Maha Suci Allah yang menurunkan hujan, dimana akan menumbuhkan tumbuh-tumbuhan dan menghasiklan buah-buahan. Maha Suci Allah yang menghasilkan angin, dimana dapat menyejukkan seluruh alam semesta. Kipas kt rumah kita tu, kalo pasang banyak-banyak pun, tak tentu lagi boleh menyejukkan badan.

Diharapkan, selepas ini, jerebu akan berkurangan.. aminn

9 comments:

Azlan Hasan said...

tu laa..aku sampai da lupa cammana rupa hujan tu..hehehe

Regards,
-Strider-

Rozuan Ismail said...

bangi pon baru je hujan lepas panas bape hari ni

Nurna said...

melaka pun ujan gak tadi,,, baru la rasa sejuk sikit,,, kalau tak,,, panas jek...

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
diy bumbung kereta karat

Firman Allah SWT yang bermaksud, “Dan Dialah (Allah SWT) yang menghantar
angin sebagai pembawa berita yang menggembirakan sebelum kedatangannya
(yakni hujan), hingga apabila angin itu membawa awan mendung, dan dihalakan
ke negeri yang mati (ke daerah yang kering kontang), lalu diturunkan hujan
bersama awan mendung itu, kemudian dikeluarkan air hujan untuk membasahi
bumi untuk terus hidup.” (Surah Al-A’raf, ayat 57)

BabyIntan said...

Syukur Alhamdulillah, bangi hujan dari pkl 3 sampai pkl 5 lebih tadi and after that sejuk dan nyaman je...weee...best!

Nikmat tu ;)

♥suNa husNa♥ said...

alhamdulillah...kat kelantan ni...hari2 hujan...sejuk je memanjang.....

kuat ek jerebu?asyik terlpas je tgk berita sal jerebu ni~huhu

Firdaus Kasim said...

Azlan : kau lupa mcmana tu? hehe

Rozuan : sama la kita :)

Nurna : owh, ingat ke kl je td.. hee

Afza : benar tuan

Beby : minta2 la berterusan..

Husna : kt KL nie skang byk asap.. jerebu kot? hehe

shandye. said...

agree. baru semalam terasa hujan di bumi pulau pinang. thank god!

josrevalution said...

bro tmpat sy masih belum hujan..hehhe..panas di tmbh plak blogger.com x leh log in semalm..fuhhh...
photoinstrument 4.5 build-479full mencantikkan wajah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim