Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Monday, 14 February 2011

Tips Menang Contest Henpon Jejaka Terhangat..!!


Alhamdulillah.. tak sangka pula boleh menang contest utk julung-julung kalinya.. Pertama sekali terima kasih sgt2 kpd Jejaka Terhangat kerana memilih firz sbg pemenang. Secara kebetulan henpon mak firz dah rosak sbb termasuk dlm mesin basuh, so henpon tue nnti nk bg kt dia.. hehe! Sebagai penghargaan, nnti firz letak link blog Jejaka Terhangat kt bloglist blog nie buat selama-lamanya. Kalau ada banner pun, nnti leh letak.

Terima kasih juga member-member yg join contest sbb ucap tahniah kt firz.. nnti firz pergi ke blog korang semua ya.. InshaAllah. Kepada Yulia Fajrin, jgn tacink taw, nnti kita share phone tue taw, awk amek bateri dia, firz amek housing dia.. hihi!

Ramai yg ckp mcmana firz leh menang contest nie, ok korang baca tips-tips dibawah, nnti leh praktikkan bila join contest lain k?
  • Lain dari yg lain. Cuba bayangkan masa korang naik bas dgn penuh orang beresak-esak, dalam ramai-ramai tue ada raksasa warna kuning yg besar dlm bas tue. Mesti pelik kan? Semua org akan perhatikan raksasa tue. (Rasanya, semua org tak tengok dah, mesti lari lintang pungkang punya!) Bila nk buat entri contest, kenalah buat lain dari yg lain supaya dapat tarik perhatian Jejaka Terhangat. Macamana nk buat lain dari yg lain? cuba bandingkan dgn entri org, lepas tue buat entri yg org lain tak pernah buat.
  • Lepas tue, korang kena tepati semua kehendak/syarat-syarat yang dikehendaki oleh penganjur. Contohnya, jika Jejaka Terhangat mahukan setiap sebab perlu disertakan dgn link Jejaka Terhangat, korang kena patuh. Jgn tiba-tiba buat banner ke, lukisan ke, buat poster ke, dimana semua tue tidak ada link Jejaka Terhangat.
  • Jangan buat ayat pendahuluan dan penutup yg pjg lebar, dah la panjang, merepek-repek lagi. Straight to the point k? Tak larat Jejaka Terhangat tue nk layan, sampai 3 hari 3 malam tak tidur dia.. hekhek!
  • Cuba buat ayat yang menyentuh perasaan si penganjur. Teknik mainan perasaan ini sangat penting untuk menarik perhatian panganjur. Tengok apa Jejaka Terhangat katakan : 
"Aku tertarik dengan 20 sebab dia bagi nak menang kontest ni. Haha, sebab2 yang mampu buat aku tergelak. Walaupon ada gak merapunya. Sebab-sebab yang dia bagi memang best.."
Ok itu sahaja tips yg dpt firz share dan buat. Sebenarnya byk lagi tips, kalo nk taw lg byk, tanya otai2 blog, newbie mcm firz nie tak tahu nk urai panjang lebar.. hehe 

24 comments:

Zyash said...

Wah...tahniah.... Mesti mak happy.. Kem salam mak eh...huhu

Firdaus Kasim said...

itu sudah tentu zyash ! hehe.. wslm

DiriKu said...

hahahhha!!takpo lah eh...eden pasrah jo hah...congrats again bro...you deserve it XD

Firdaus Kasim said...

hehe! jgn putus asa taw!!

cikpuanhady said...

tahniah sekali lagi..hihi..

jom xchange link..

http://ceritaindahkami.blogspot.com/

Jom skodeng :Anwar Hadi | 1st time tengok terus suka & gelak tak hengat!

Jejaka Terhangat said...

wahhh..terbaik la..siap bagi tips camne nak menang lagi tu..=p

bnyk peserta yg taip panjang lebar..tp aku tak nampak point sebab yang diorang bagi utk menang contest ni..mane yg menyenangkan mata aku, yang tertarik..tu yg aku amik sbg pemenang..tahniah lagi skali menang contest ni..:)

Firdaus Kasim said...

cik puan : ok sy dah letak link blog cik puan

JT : sama2 bro, mesti blog kau dah meletup2 an? pageview blog kau 20k kn semalam? hhee

Azza Firza said...

abg abg abg, hiks, tahniahh ;p

ieda said...

tahniah dapat henfon baru & tahniah sekali lagi sebab bagi kat mak...

kiwi said...

wah3 siap share tips lagi. hehe. congratz again!

btw, nk exchange kink or tukar banner tu macam mane? kiwi tak reti. hihi

Firdaus Kasim said...

yew azza.. maceh.. hehe

kak ieda : trima kasih yew kak..

kiwi : nnti sy terangkan kt blog awk

Amirrah Zawani said...

tahniah2...
betul2 kita kena lah cari kelainan kan.. baru leh menang :)

Amirrah Zawani said...

nak exchange banner boleh je.. nti malam sikit i singgah ambil code banner u.. skrg ni internet lembap sgt.. dapat tgk entry je.. yg kat sidebar semua tak nampak.. :)

Amirrah Zawani said...

nak exchange banner boleh je.. nti malam sikit i singgah ambil code banner u.. skrg ni internet lembap sgt.. dapat tgk entry je.. yg kat sidebar semua tak nampak.. :)

Cikli said...

tahniah bro yg terhangat.

aNnE said...

congr8s!:D

hehe

Firdaus Kasim said...

kak mira : ok kak mira.. x de hal punya

cikli : thanks support aq

anne : thanks yep

MISS LANZA said...

tips yang bernas..!
gudluq utk contest akan dtg. :D

wany said...

congratz firz....lenkali firz pulak wat contest...adiah nyer hyundai sonata sejibik...ngeee...boleh eik..

Pinky Pixie said...

thniah. siap ade tips lagi tu.. =)

Wan Gerrard said...

terbaik la..tahniah ^_^

Karnival Sukan H&H - Bowling

Firdaus Kasim said...

terima kasih semua.. fuh! dah penat ckp terima kasih.. hhee.. firz dah lawat blog korang semua

Miss Yaty said...

wah! hebat...tahniah ye firz:)


miss yaty dah amik banner firz...thanks..

p/s: tak dpt nk follow sebab tenet bb miss yaty lembab..yang kat sidebar sume jadi tak kuar =,="

Firdaus Kasim said...

hehe! takpe yaty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim