Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Tuesday, 8 February 2011

Blog Pilihan Firz Februari 2011

Perhatian : Entri ini telah disetkan sebagai sticky post dimana entri ini akan kekal selama seminggu. Jika mahu baca entri terkini, sila baca di bawah post ini. Terima Kasih.






Assalamualaikum.. fuh! penat betul jalan sana jalan sini.. nasib baik boleh jalan laju, banyak benda boleh tengok.. sebenarnya blog jalan atau blogwalking (hehe!) ini sgt penting sebagai langkah promosi dan perkenalan antara blogger. Kalau kita tak singgah blog orang, macamana orang nak kenal blog kita kan? tapi kalau dah singgah tu jgn jadi silent reader pula. Rugi sgt! Ada 3 perkara penting yg perlu dilakukan ketika blogwalking iaitu komen pada entri, jadi follower dan masukkan link jika ada disediakan link exchange. Jadi jgn malas-malas blogwalking yew..


Dalam banyak-banyak blog yg firz lawat semalam, ada satu blog yang firz suka, iaitu blog milik Azza Firza @ http://zaza96.blogspot.com


Firz tertarik sebab Azza ni baru umur 15 tahun tapi blog dia dah macam blog orang yg umur 25 tahun! Kadang-kadang blogger yg umur 25 tahun pun tak dpt buat blog sebaik blog Azza ni.


Blog Azza yg simple mmg best untuk dibaca. Bila masuk blog dia, rasa tenang je hati nie.. hehe! Kalau masuk sesetangah blog lain, rasa berserabut bila tengok font yg pelbagai rupa, widget yang terlalu byk dan mcm2 lg.


Walaupun Azza ni muda lagi, tapi ilmu yg dia tahu pasal blog ni mmg luar biasa sbb byk tutorial pasal blog nie firz tak pernah jumpa tp ada kt blog Azza ni contohnya tukar arhive blog dalam bentul calender.


Walaupun blog Azza lebih simple dari blog firz nie, tapi byk orang bagi komen setiap entri yg dia buat. Itu membuktikan ramai yang suka blog dia.


Kalau firz makan durian, firz x leh bgtau rasa durian itu, anda yg kena rasa sendiri. So, cuba tengok sendiri blog dia dan baca toturial kt blog tue.. byk benda yang dapat buat.




Nama : Azza Firza
Umur : 15 Tahun
Asal : Kelantan
Email : lurvelyaiza96@gmail.com






15 comments:

::fatihahanapi:: said...

blog azza memg simple n cantek. jeles boleh jadi pilihan blog kat cni .heheh

Firdaus Kasim said...

jgn risau fatihah.. tujuan sbnr blog nie just nk luahkan pendapat peribadi je.. kalau dah dpt pengiktirafan atau anugerah, itu adalah bonus.

mie said...

wow!!
gue pun nak kena terjah ni..
eheheh

Firdaus Kasim said...

terjah jgn x terjah!

Lisa said...

blog lisa biler lagikkk? ngehehehe. gurau je lahhh yeeee.

chocochoky said...

gempak laa. baru form 3 tu.. ;)

Oreo said...

Tau x pe.Azza mmg terrer ilmu dlm blogging2 ni

sy yg sama umur dgn dia pon blur pasal benda tu

Azza Firza said...

korang, banyakkan terima kasih ye sbb sokong azza, tanpa korang, siapalah azza kan, hehe


p/s : tuan rumah, post akan menanti anda, terima kasih bbnyk, hehe, btw, email azza, azzafirza@yahoo.com ya, yang tu dah lama tak aktif, hehe

shahirahkhairudin said...

chop.. nak tanye ni, camne nak buat sticky post?

tutorial pleaseeee...

TQVM :)

Firdaus Kasim said...

blog lisa x perlu direview lg sbb dah pun di review oleh majalah.. hehe

choco : tue la pasal, sy pun x taw sgt pasal dunia blog nie

oreo : awk kena byk belajar mcm azza.. hehe

azza : ok azza

shahira : ok nnti sy buat tutorial.. thank ye

Azuan said...

nak p terjah jap...hihii

Firdaus Kasim said...

go go go

zubir othman said...

Salam new blogger

nice blog...hehehe

jom singgah blog saya

http://zubir5588.blogspot.com
\segala komen dan cadangan adalah amat dialu-alukan...tq

Firdaus Kasim said...

ok zubir.. saya dah singgah di blog anda

Mr Laici said...

wahh boleh singgah kat blog zaza lak.. hehe



Entry Terbaru: Playboy kah aku!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim