Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Tuesday, 4 January 2011

Citer Aku di Langkawi

Semasa aku menuntut pengajian di Politeknik, aku dan semua rakan sekelas telah plan untuk pergi cuti-cuti Malaysia. Maklumlah, dah 3 tahun belajar bersama-sama dan 3 tahun juga duduk dalam kelas bersama-sama, ini lah masanya untuk kita enjoy..

Berbincang dan berbincang, akhirnya kitaorg sepakat untuk pergi Langkawi, tanah tumpahnya darah putih Mahsuri. Kitaorg bertolak dari ipoh tepat pukul 8 pg dimana kami menaiki bas, aku dan sebahagian rakan-rakan naik van sbb bas dah penuh.. huhu

Dalam perjalanan 5 jam itu, dapatlah aku nikmati keindahan alam ciptaan Allah yang sungguh mengkagumkan walaupun yg ada sebelah aku hanyalah lebuhraya dan kenderaan! haha

Akhirnya sampai ke Langkawi dan tempat ini memang cantik dengan flora dan fauna nya tetapi bagiku tempat ini menjadi pilihan pelancong tempatan disebabkan disini ada zon perdagangan bebas, kita boleh beli coklat dan barangan lain dengan murah. (lebih baik beli kt supermarket belakang rumah je, sbb kos perjalanan ke sini pun sgt tinggi.. huhu)

Dalam byk2 tempat yg menarik kitaorg kunjungi, kt Gunung Mat Chincang la yg paling best sbb keindahan alam semula jadi memang superb! tak boleh digambarkan dgn kata-kata. Anda saksikan sendiri sedikit gamvaran di bwh ini.

Keindahan Gunung Mat Chincang dari puncak bukit. Lautan yang terbentang luas
dengan matahari yang hampir terbenam. Di tgh lautan itu ada objek yg tak dpt dikenalpasti, tp sampan nelayan kot.
Diseberang sana merupakan Selatan Thailand
Tak perlu bersusah payah naik ke puncak bukit, atas ilham mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir,
beliau telah mencadangkan sebuah Cable Car dibina di sini.
Masa aku naik, mmg tak rasa gayat lg sbb dah ada pengalaman naik cable car kt Genting Highland,
tp pendapat aku, ini lah cable car terbaik kt Malaysia. Perjalan menuju puncak hampir 30 minit
Bila dah sampai ke puncak gunung, perkara pertama yg dibuat adala snap gambar.
Mmg best ada kt atas nie sbb udaranya yg nyaman sekali disamping dpt tgk Langkawi dari atas.


Sebelum balik, kitaorg ada buat satu sesi mcm orientasi. Dan berat bas sebelum pergi ke Langkawi bertambah sbb byk benda kitaorg bawak balik.

Aku tak beli byk benda, sbb aku just nk bawa balik kenangan yang menakjubkan untuk dibawa balik. hehe..
itu sahaja citer aku ke Langkawa, sekian.

Photobucket

1. http://shahirahkhairudin.blogspot.com/
2.http://aqgadesblog.blogspot.com/
3.http://shafizanah.blogspot.com/
4. http://chentafatin.blogspot.com/
5. http://aiyumoon.blogspot.com/
6.http://nazhar95.blogspot.com/
7. http://faktalafbaru.blogspot.com/
8. http://gary-danial.blogspot.com/
9. http://income24jam.blogspot.com/
10. http://unwanted86.blogspot.com/

4 comments:

josrevalution said...

tq bro..lah aku baru je buat blog tu,,baru sebulan..dan.semua hasil pendapan,nffnang-rm6,adsanse-rm0.50,affiliate-rm15,tambah lain2-total-rm rm24.mungkin kena tunggu setahun 2 baru trafik tingi duit pun menngkat kot.heheh,,,engko plak bro?bro sign up lah kat my blog,wahh.best lah korang dapat p langkawi,hehe,,,lekali aku pun nak g ga lah,,

Firdaus Kasim said...

ok sama2.. tahniah kpd kau sbb jarang2 ada newbie nie boleh buat duit hanya dengan berblogging..kalo boleh, share la dgn kitaorg juga yew.. huhu.. hmm entah2 kau pun dah pernah g phuket kot? haha

N7 said...

apa kata kita gi

http://nurulseven.com

Firdaus Kasim said...

jom!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim