Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Wednesday, 15 June 2011

Tutorial Cara Buat Do Follow Blog

Do Follow pada blogspot bermaksud berkongsi link ke blog lain. Maksudnya, bila orang lain komen di blog anda, maka secara tidak langsung, dia juga telah mendapat satu (1) traffic pada blognya. Dan jika blog yang anda komen itu telah di set up kan sebagai do follow, anda juga telah mendapat faedah yang sama. Cuba bayangkan kalau semua blog telah di set up sebagai do follow, pasti berbaloi-baloi jika blogwalking sambil meninggalkan komen.

No Follow pada blogspot pula bertujuan untuk menghalang spammer daripada membuat spam di blog anda. Jadi, anda boleh pilih sendiri sama ada mahu setkan blog sebagai do follow atau no follow. Untuk pengetahuan, blog anda sekarang sudah di setkan sebagai no follow. 

Jadi, sangat untung bila orang komen di blog ini sebab pasti jumlah traffic blog dia akan meningkat. So, rajin-rajinlah komen yew.. nanti sy belanja choki2.. hehe!

Kalau nak setkan blog anda sebagai do follow, hanya pergi ke design > edit html > tick pada expand widget template > tekan CTRL+F dan cari perkataan no follow. Kemudian, cari perkataan no follow pada bahagian komen. Delete perkataan nofollow tersebut dan tukar kepada dofollow. 

14 comments:

Meck said...

ooo boleh jugak mcm ni ek. tq!

Meck said...

sori tapi x faham maksud - Dia tak boleh published secara automatik walaupun jika orang komen di blog ini, dia akan publish secara automatik.

Mawar Berduri said...

hurmmm.. hermmm... tak faham la..

Nissa Jalaluddin said...

tq...nice info.boleh tak saya nak copy.nnti buat backlink?nak share jugak dgn org lain..huhu

Azlan Hasan said...

bro..ayat yang nofollow tak jumpa tapi nofollow ade laa..yang tu ker??hehe

Regards,
-Strider-

bighagenjo said...

:)

Anyyss Shuhaimi said...

anis tak berapa faham la...tolong jelaskan..

Firdaus Kasim said...

Meck : sy dah update.. thanks :)

Mawar : apa yg awk x phm? huhu

Nissa : boleh sgt2.. x pyh minta izin pun x pe

Lan : yup! itulah dia

Anyss : awk x phm part mana tu?

shopping2u said...

merujuk pd entri tu,
"bersyukur dgn apa yg kte dpt.. tu cuma peringatan je ..:)"
ma'assalamah

Ramli said...

Utk sapa yg pakai Wordpress, blh download plugin nie, serach ja "Do Follow", install dan ready to DO FOLLOW. My latest entry 9 Senarai Jawatan Kosong Kerajaan Terkini 2011

phentermine said...

Phentermine...

PhentermineHome.com will help you get your curvy figure back with the best deals available on the weight loss drug Phentermine, which will help you in slimming without the need of starving yourself or by without going under the painful procedure of surgery...

http://www.PhentermineHome.com/

Muna said...

tak berapa nak faham la.. do follow ni kita boleh set ya?

hasmie mie said...

bro terang detail cikit..x faham..

zahraa sofeacollection said...

tak jumpa pun.. nih blogspot versi lama kot..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim