Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Saturday, 11 June 2011

Cara Meningkatkan Pengunjung Blog

Sepertimana yang kita tahu, salah satu cara untuk meningkatkan pengunjung blog ialah dengan meletakkan tajuk entri yang dapat menarik perhatian pembaca. Banyak cara untuk meletakkan tajuk yang menarik sehingga orang berminat untuk mengetahui lebih mendalam tentang tajuk tersebut, salah satunya ialah dengan meletakkan angka pada tajuk entri blog anda. Lihat contoh di bawah :

Gambar di atas adalah entri blog ini yang paling popular di Gengblogger. Cuba perhatikan tajuk entri yang bermula dengan angka seperti 10 tempat terbaik promosikan blog. Terdapat 4 daripada 7 tajuk entri yang berbentuk angka telah mengisi slot penulisan blog yang paling popular disitu.

Sekian sahaja perkongsian saya mengenai cara untuk meletak tajuk yang dapat menarik perhatian pembaca seterusnya dapat meningkatkan pengunjung blog. Jika ada sebarang soalan, jangan segan-segan tanya di bahagian komen ya.. 

14 comments:

lepak said...

mcm tu ekkk..nanti boleh praktikkan

BroZooL said...

salam bro, nak pkaia plugin apa yg best ek untuk paparkan angka tu?

cheqwa said...

oh,patot la blog awak bnyak pengunjung...thanks for the tips! ;D

tia @ Ini Kisah Tia said...

oh macam tu . nanti Tia nak try lah . hehe ;)

josrevalution said...

nati nak try lah..jarang lawat gb skg nie..hehe..tq bro..10 lagu top masa kini part 4

tips menjaga privasi di alam cyber

Fuza Beyonce said...

good idea! I setuju.

Firdaus Kasim said...

Lepak : yup!

Brozool : nie kt gengblogger lah bro.. aq x tahu.. kalo nk pasang kt blogspot, kau cari add a gadget popular post

Cheqwa : sama2 awk :?

Tia : orait

Jo : gud luck bro

Fuza : thanks :)

Anyyss Shuhaimi said...

teringin nak cuba...

Ramli said...

tima kasih utk tip yg saya tak perasan nie. number ya...

My latest entry 10 Senarai Jawatan Kosong Kerajaan Terkini 2011

Firdaus Kasim said...

Annyss : take action now! hehe

Ramli : yup!

charo said...

nice...gan
mantap tu
thank's informasinya

Firdaus Kasim said...

charo : harap manfaatkannya ya :)

IT Programmer said...

Sangat membantuu

askm said...

Terima kasih...info yang sangat berguna...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim