Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Saturday, 25 June 2011

Gambar Firdaus Kasim Sempena Konvokesyen Ke-40 PUO

Pertama sekali sy nak minta maaf banyak-banyak sebab lambat upload gambar-gambar sy sempena Konvokesyen Politeknik Ungku Omar kali ke-40 yang berlangsung sebulan yang lepas.

Ingat lagi tak entri saya masa mula-mula menempuh alam baru selepas tamat SPM iaitu alam belajar di IPTA? Klik sini untuk baca. Entri tu juga adalah entri yang paling awal masa mula-mula buat blog ni.. Jadi jangan terkejut kalau ada banyak perubahan entri dulu dengan entri sekarang ok? huhu.. Sekejap je masa berlalu.. konvo juga akhirnya.. konvo ni bg sy adalah betul-betul penamat bagi seorang student melalui segala liku-liku semasa bergelar pelajar semasa menuntut di IPTA tersebut.

Jom tengok gambar sy di bawah. Gambar di susun sebelum dan selepas konvo bermula.. 

Gambar bersama adik sebelum masuk ke dewan
Gambar sy sebelum dapat diploma.. smart x? haha.. 
Inilah kemuncak segala-galanya. Setelah  36 bulan bertungkus-lumus, akhirnya dapat juga sekeping diploma.. Ini diploma, CEO TNB yang bagi, Dato' Sri Che Khalib bin Mohamad Nohd
Sesi bergambar kenang-kenangan selepas majlis tamat. Sy yang menoleh tu.. usha awek comel.. huhu
Saya lah Mat Bunga.. 
Genap PUO menyambut konvo kali ke-40, ingat ke majlis di adakan secara grand dan besa-besaran, tetapi sebaliknya bg sy, majlis yang berlangsung tu sangat sederhana tetapi tetap meriah. Mungkin kerana majlis itu di adakan sempena cuti semester, jadi tak ada student junior yang melawat gerai-gerai. Gerai-gerai pun tak banyak sebab biasanya student dari department commerce akan buat mini project dengan buka gerai.

Tetapi hujan yang turun serta merta selepas majlis tamat, memang syahdu suasananya.. banyak betul kenangan pahit dan manis yang telah dilalui di sini. Cuba tengok gambar kt ats.. nampak jalan basahkan?

Diharapkan semoga Politeknik Ungku Omar sentiasa menjadi Politeknik terbaik di Malaysia. Kalau adik-adik ada peluang study kt PUO ni, tolong jangan lepaskan peluang sebab graduan PUO telah menjadi pilihan kebanyakan majikan untuk mencari pekerja.

13 comments:

Chegu Zubir said...

tahniah bro...lepas ni sambung atau kerja?????

Firdaus Kasim said...

@Chegu Zubir
lepas ni aq buat pjj.. kalo bisnes internet masyuk, malas aku nk buat pjj lg.. kau pula mcmana?

nursya'idawahina sa'aban said...

wehooooooo..org dah ade dip..!! taniah..cayok2..!!

cheqwa said...

congrates! ;D
semoga terus berjaya lagi selepas ni .. :)

caHAYA said...

congrates ! PUO kalo konvo ade topi sekali eh ? jeles >.<

Mawar Ungu said...

Big congratulation for you!

ZieSalikan said...

tahniahhhhh

eira said...

tahniah!!

Anonymous said...

Tahniah Aus Pidon!!!

Ash Burn said...

tahniah bro!

follow saya di kekbatikcoklat.blogspot.com.thanks!

A i n n u r A f i f f a h said...

TAHNIAH ^^

Firdaus Kasim said...

Sya : apa la sangat diploma ni.. huhuhu

Cheqwa : terima kasih.. awk pun..

Cahaya : kitaorg x pakai topi, tapi pakai mortarboard.. huhu

Mawar : thanks kak :)

Zie : :)

Firdaus Kasim said...

Anonymous di larang memasuki blog ini :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim