Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Saturday, 2 July 2011

Tutorial Tambah Signature Dalam Gmail

Boleh dikatakan hampir semua pengguna blogspot  menggunakan Gmail. Tetapi berapa kerapkah anda memanfaatkan Gmail dengan berbalas mesej atau mail kepada sesiapa sahaja? Jika anda mempunyai kekerapan yang tinggi menggunakan Gmail, maka anda haruslah menambah signature kerana ia dapat menambahkan pengunjung ke link yang diberi. Berikut adalah tutorial untuk tambah signature dalam Gmail.

Langkah 1
Sila sign in Gmail

Langkah 2
Di bahagian atas Gmail, klik "Setting"
Langkah 3
Sila scroll down ke bawah dan cari "Signature" macam gambar di atas. Tick pada kotak dan jika anda tick pada "No Signature" maka tiada signature dalam Gmail anda. Kemudian, sila isi nama dan URL blog anda (Lihat contoh di atas)
Langkah 4
Akhir sekali klik "Save changes" di bawah sekali. Jika anda tidak mahu menggunakan signature dalam certain2 Gmial, anda boleh delete secara manual.

Kini, setiap kali anda berbalas email, penerima email anda itu akan melihat senarai url blog.

7 comments:

josrevalution said...

er..tkan bro x tahu cara memasukkan vidoe pada psts?hehe..x mungkin lah bro..tp kalo ia.camni masa bro menaip new post dekat atas tu ada x bro nampak symbol video?so disitu bro boleh upload atau memasukkan link video di dalam entry.hehe..senang aje kan...
n pasal tutorial nie tanks..sebb aku baru sebulan mengguna gmail lepas yahoo untuk log in ke blogger..Terrorist Takedown-game pc pilihan dan teringan

Firdaus Kasim said...

itu aq tahu lah bro.. tapi soalan aq, mcmana nk bg pembaca blog download video tu..

Rozuan Ismail said...

bro,yg segmen aku tu,boleh je kalau nak ambik blog sendiri

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
happy 2nd anniversery

Maaf dah lama aku tak ziarah blog ko lahhh... Maaf lah yerrrr... terputus hubungan tapi dah jumpa balik lahhh...

yuppp aku pun dah bertukar pada Gmail ni tapi aku tak tau plak nak gunakannya tak macam Yahoo aku masih baru lagi dalam hal ni

YOUsoF said...

Banyakkk eh tuto kat sini.. Thanx bro sudi kongsi.. ada cukup masa aku ikut tuto ko..

Azlan Hasan said...

idea yang menarik gak tu..sblm bie tak terpikir nak letak url..hehe

Regards,
-Strider-

Firdaus Kasim said...

Rozuan : ok bro, kalo free aq join.. skang terlalu bz

Afza : aq pun lama x g blog kau.. skang byk projek baru

Yousof : thanks bro :)

Azlan : :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim