Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Tuesday, 5 July 2011

Ciri-Ciri Blog Yang Membosankan

Semalam, semasa berfesbuk, ada satu post di wall yang menarik minat saya untuk membacanya. Post itu adalah satu survey yang dijalankan oleh Ben Ashaari terhadap frens  nya di Facebook berkenaan ciri-ciri blog yang membosankan. Jom kita tengok jawapan yang yang dipilih untuk di siarkan di sini. Ada tak ciri-ciri yang dinyatakan pada blog anda? Kalau ada, cepat-cepat ubah ya :)
  • Roshima Shella Hamzah : "Gambar tak penting sgt.. Isi entry tu yg penting"
  • Akmall Razlan : "Kalau i...i tak kesah la blogger nak tulis pasal apa2 pun.. sebab tu hak persendirian.. tapi ada yg tak best... sebab mcam lambat loading (berat katne pun tak tau)... banyak animasi...ada muzik (pantang betol)...adeehh.... kualiti ke tidak entry tu i tak kesah...lama2 okay la..tol tak?
  • Ben Ashaari : "suka baca blog yang ringkas dan cepat loading... hehehe"
  • Riben Putih : "Blog cite sal gosip artis..ade tulisan blink2~ , entri copy paste~ sigh
  • Roshima Shella Hamzah : "Yes. Biar blog simple tp kemas. Yang penting cpt nk loading. Saya xsuka blog yg lama gila nk loading.. Penat oi tggu.."
  • Qaseh Nilamsari : "isu semasa..blog yg mengajak kite berfikir..."
  • Roshima Shella Hamzah : "Widget2 tu yg wat blog berat.. Dlu blog sy mmg sarat ngan widget..adehh..skrg pn trasa lmbt lg nk loading"
  • Suria Lekatlekitgurl : "tak kira apa tema cerita dlm blog tu janji penyampaian dia menarik, matang, ada pengisian & tak bergimik dengan tajuk2 panas semata2.."
  • Qaseh Nilamsari : "paling best baca blog yg boleh bawa kite terbang ke alamnye..camne nak cakap eh..penceritaan yg baiklah..macam kite ikut sekali dalam hidup dia"
  • Milo Ais Tabur : "bila ada lagu autoplay...mengganggu..bila ada burung terbang2..hehe"
  • Sis Syira : "salam abg ben =)... 1. bosan bila asik citer pasal bf/gf 2. asik citer pasal kuku patah, bibir kering, n etc 3. blog lambat loading, lagu non stop, ayat siap campur2--maki ada, lucah ada--kasar ada--n etc... hehe"
  • Zack Entry : "apa yang bosan adalah tunggu loading sesebuah blog yang berat..dah refresh 4 5 kali pun tak habis loadingnya.."
  • Engku Sofia : "tak eja betul, pastu lighting blog malap, tulisan xleh baca .. coz tenggelam dlm colour background dan banyak sangat animasi ! serabut...."
  • Rosalina Mohd Ayob : "kebanyakannye, problem loading lambat..haa,pe lg??buang la widget2 xpenting!!hahahaha.."
  • Lolly Luvfareda : "BLOG YG GILA SKEMA HAHAHAHAH MENCIK."
  • Milo Ais Tabur : lg satu, tak suka blog yang ditulis shortform..aq, tak pun bahasa eww.. gilew, sukew.."
  • Muhammad Aliff : "semua blog suke je baca tapi blog ada lagu tu yang merencatkan bacaan then terus cabut muaheeee.."
Sporting gila Ben Ashaari ni, setiap hari mesti ada sesi beramah mesra dengan rakan blogger di Facebook
huhuhu.. macam2 pendapat anda, tapi majoriti tak suka blog yang lambat loading. Yup! memang diakui blog ini sangat lambat loading sebab terlalu berat. Nantikan kemunculan firdauskasim.com bakal bertukar wajah. Em bila ekh? Perlu ke nak tukar? hehe

22 comments:

Mohd Khairi Khadzir said...

pas ni jom same2 improve entri msing2 kt blog masing2..heheh

Cikli said...

bagi saya hak masing-masing nak decorate blog. sebab ianya peribadi. cuma pastikan tiada fitnah yang dijadikan fakta. pendapat peribadi tu hak seseorang cuma perlu tahu limit saja.

jackieKOH said...

setujuuu

Blog rasmi : ini jacksky.punya! Blog

kotak bulat said...

betul..blog kemas dan cepat loading mmg jadi pilihan.. kalau blog berat, maka berat jgaklah ati ni nak singgah

Positif_Man83 said...

pengajaran yang berguna....

Solihin Zubir said...

errr... agak2 blog aku lmbt loading x eh.. heheh..
suma org x suka menunggu.. kan..

Cik Aish said...

masalah utama adalah loading blog..huhuhu...n tgh mencari solution

josrevalution said...

aku paling mls blog yang bnyak kelip2 tepi tu...tmbh plak lagu yg auto play..fuhh bukan main berat lagi..hehe..BE-nuffnang-bertambah-lagi

shandye. said...

dah nama pun blog peribadi, lantak kat penulis dia la nk tulis pasal ape.

kita sebagai pembaca ada hak dan kuasa utk tentukan sama ada nk baca atau tidak. klu tak suka, butang [x] kaler merah kat bucu kanan tu kan ade.

A i n n u r A f i f f a h said...

blogger rights. haha.

mentang2 baru belajar sikit pasal LAW.

semua hak nak keluar. :D

FyzaLovato said...

blog itu hak individu , its up to them nak cite apa pon. tapi bila certain hal tu kadang2 naik menyampah pon ada. contohnya buat entry

"eeee geram, ade org amik pic i buat profile pic fb die.. mencik2"

da tawu xnak org copy paste gambar kau, pegi letak gambar bebayak sape suruh.hoho.

yusuflaili said...

Salam;
"Betul kata cikli tu..tapi komen dari pembaca blog kena ambik kira juga..Tapi bagi blog peribadi bukan utk org baca lantak dia leee!!"

Firdaus Kasim said...

Khairi : bagi yang ada byk blog mcm aq, nak improve apa yg kurang mmg x de masa.. huhu

Cikli : tapi untuk maju dalam blog, kita kena ikut majoriti

Kotak : blog sy berat x?

Solihin : kalo berat pun. x taw mcmana nk bg ringankan sbb dah buang semua widget.. hehe

Cik Aish : sy dah cari solution dia.. awk just taip compress bog kt google

Jo : blog nie pun dulu ada autoplay.. hehe

Shan : betul tu bro

Fyza : susah betul jadi org cantik ni.. hehe

Yusuf : mmg kena ikut majoriti

Adie Achim said...

Hmm bagus info nie..
Blogwalking.. nice blog! follow u.. mind to follow back? TQ!

Firdaus Kasim said...

Adie : orait.. :)

Azlan Hasan said...

hehe..ni yang tak sabar nak tunggu nih..blog tukar wajah xpe jangan tuan dia..hehehe

Regards,
-Strider-

Azlan Hasan said...

hehe..ni yang tak sabar nak tunggu nih..blog tukar wajah xpe jangan tuan dia..hehehe

Regards,
-Strider-

HAKMI said...

hantam aje laaaa

♥suNa husNa♥ said...

nka bertukaq wajah gak la...lama dah tukaq..tapi bila ntah..huhu

Lisa said...

baru blajar,,itu pasal semua nak taruk kat blog tu hehhehe..(*_*)

izfanora said...

xsuker der iklan nuff kat tgh2 page.. hahaha.. ganggu pembacaan.. :P

Cik Tie@Akak said...

hihi..betul gak eih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim