Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Tuesday, 12 July 2011

Ciri-Ciri Gadis Idaman Lelaki

Gambar Hiasan
Kelmarin, Firz telah menerangkan dengan panjang lebar tentang ciri-ciri gadis idaman yang menjadi perhatian kebanyakan lelaki untuk dijadikan bakal isteri. Entri ini adalah sambungannya pula tentang bagaimanakah rupa paras gadis yang menjadi rebutan setiap lelaki.

Pasangan hidup adalah salah satu perkara yang menentukan terbinanya kehidupan sakinah wa rahmah di dalam keluarga. Tentunya selain ketaqwaan, nasab (garis keturunan) dan memiliki sedikit harta (bukan dalam maksud material), kecantikan serta keperawanan seorang gadis sangat digalakkan dan menentukan dalam memilih pasangan. Berikut adalah kriteria atau ciri-ciri pada gadis yang menjadi idaman setiap lelaki :
  • Agak hitam rambutnya, hitam alisnya, hitam bulu matanya, hitam bola matanya.
Tahukah anda bahawa kebanyakan lelaki tidak minat apabila melihat gadis-gadis melayu mewarnakan rambut (biasanya warna coklat) kerana dia di anggap tidak sopan. Kebanyakan lelaki lebih suka gadis yang neautral beauty.
  • Agak putih badannya, putih giginya, putih kedua telapak tangannya.
Sudah menjadi satu budaya di Malaysia bahawa seorang gadis dilihat lebih cantik dan anggun apabila mempunyai kulit yang cerah. Berbeza dengan gadis di Barat yang berlumba-lumba mengelapkan kulit. Mungkin apabila gadis itu mempunyai kulit yang cerah, dia dianggap pandai menjaga kebersihan dan menjaga penampilan.
  • Agak kemerah merahan bibirnya, kemerah-merahan pipinya, kemerah-merahan gusinya.
Gadis yang mempunyai ciri di atas di anggap masih suci dan menjadi idaman setiap lelaki untuk dijadikan bakal isteri.

  • Agak sedang kepalanya, dagunya, sedang payudaranya, semerbak keringatnya, harum bau mulutnya, hidungnya dan badannya.
Secantik-cantik gadis di dunia ini, masih lagi tidak dapat menandingi kecantikan bidadari di Syurga, bahkan jika bidadari di Syurga itu ludah di lautan, nescaya akan menjadi harum semerbak ketujuh-tujuh lautan di dunia ini. Tetapi, jika gadis yang solehah di dunia ini apabila dia dimasukkan dalam Syurga, maka dia menjadi beribu-ribu kali lebih cantik berbanding bidadari!
Entri ini masih lagi bersambung.. Sila masukkan emel anda di tepi sidebar blog ini supaya entri terbaru dapat dibaca menerusi emel anda tanpa singgah ke blog ini lagi :)

11 comments:

Siti Safiyyah said...

merana perempuan2 kat luar sana baca list2 ni.. huhu ^___^

Firdaus Kasim said...

Siti : jgn risau dan x perlu ubah sebarang penampilan sedia ada.. list2 ni just nk bgtau, perempuan mcmana yang sampai laki x kelip2 mata tengoknya.. hehe

Alexandriana Alia said...

kalau kulit cerah sangat adalah tak lawa bagi aku. sekian.

d_tieah said...

Jadi diri sendiri pun dah cukup baik kan.. Ngee :)

Qaseh dalia adelia said...

fuyoooo .. semua list ni mcm yang cantik je haha

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam,,,
hihihihihii
semuanya kna perfect yea...
huuhuu
mmg da yg x kna nie...hiihhi

ohcikgu said...

janji percaya pada saya, itu dah cukup. hehe..

ana raisya said...

bersyukur lah dengan ape yg dikurniakan

nurdani said...

kecantikan tersendiri. bersyukur.mencari lelaki yang terima seadanya tanpa menilai lebih kepada rupa semata2. biar muda sama2,tua pun sama2

Firdaus Kasim said...

Alia : mmg x lawa mcm pontianak.. hehe

tieah : yup! betul!

Qaseh : yang perfect bagi seorang gadis

Pure : contoh je awk.. mmg susah org melayu nak cari mcm ni

cikgu : sy percaya! hee

Ana : kan dah ckp, x perlu ubah lagi

Nur : yang penting hati kita :)

Anonymous said...

terima je wahai kaum hawa,belajar dari ilmu dan pengalaman untuk menjadi yg baik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim