Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Wednesday, 20 July 2011

Tutorial Buat Scrool Widget Sidebar

Cuba tengok kat sidebar blog ni dengan tajuk "Status Blog". Dia boleh scrool up and down supaya dapat menjimatkan space blog anda. Sekarang saya akan bagi kod html untuk buat scrrol widget ini di sidebar.

<div style="width: 340px; height: 310px; overflow: auto;">
(KOD URL LINK ATAU IMAGE)
</div>

*ubah lebar dan tinggi widget scrool ini mengikut kesesuaian blog anda

Cara nak letak seperti dalam gambar di bawah :

Klik Add a Gadget > HTML/Javascript dan copy n paste kod di atas dalam ruangan HTML/Javascript
Sekian. Jika ada sebarang masalah, sila bagitahu kat ruangan komen :)

4 comments:

hoyahadis said...

wah da buat tutorial pulak..thanks sharing..(^_^)

candybiru said...

maseh mls nk edit blog tuh..=.=" rajinnya korang..

Firdaus Kasim said...

hoya : ini minggu tutorial.. hehe

candy : blog awk dah cantik.. x pyh ubah apa2.. hehe

aina rahim said...

tq, nak try gak nanti :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim