Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Sunday, 1 January 2012

Cara Buang Timeline Facebook

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca blog Firdaus Kasim. Anda apa khabar? Di harapkan semuanya berada dalam keadaan baik-baik belaka. Maklumlah, di tahun baru 2012 ni, semua orang ingin kan pembaharuan dalam hidup mereka, jadi mood kena ok. hehe.. Saya pasti, pasti anda sekarang sedang melayari Facebook bukan? Sudahkah anda menukar profil Facebook kepada jenis Timeline?


Facebook Timeline bakal digunakan di seluruh dunia 
Saya belum lagi, nak tunggu ramai orang dah guna, baru saya akan tukar kepada Timeline sebab sukar seseorang itu hendak menerima pembaharuan, jadi biarlah orang biasakan dulu dengan Timeline ini. Bagi saya, tiada apa yang menarik berkenaan Timeline ini melainkan header yang terdapat pada Profil Facebook yang besar itu, sangat berkesan untuk di jadikan medium pemasaran bagi usahawan.


Jika anda TER 'switch' Timeline ini tanpa kerelaan sendiri dan ingin menukar kepada profil lama, jangan risau, saya akan menyediakan tutorial bagaimana nak 'remove' Timeline. Sila baca di bawah :


Langkah 1 
Sila buka link ini https://developers.facebook.com/apps dan klik pada "Edit App"


Langkah 2
Pada sidebar di sebelah kiri, klik pada "Delete App"


Langkah 3
Sekarang klik pada "Confirm", kemudian klik "Okay"


Sekarang aplikasi Timeline Facebook anda sudah di buang.  

----------------------------------------------------------------

Updated :


"Hepi new year bro..tuto ni x lengkap.bila masuk ke developers facebook,appl tu xde kalo mereka yg ridirect terus guna time line ni kecuali mereka yg apply appl ni dari developers facebook baru boleh delete.. cuba masuk sini http://fb.com/timeline n terus klik get started bila profile ko dah jadi timeline try masuk balik dekat link yg ko bg tu appl timeline xde..huhu.. so.. cara nak padam belum tau lg.."

Terima kasih atas komen bro Joe

22 comments:

josrevalution said...

hepi new year bro..tuto ni x lengkap.bila masuk ke developers facebook,appl tu xde kalo mereka yg ridirect terus guna time line ni kecuali mereka yg apply appl ni dari developers facebook baru boleh delete.. cuba masuk sini http://fb.com/timeline n terus klik get started bila profile ko dah jadi timeline try masuk balik dekat link yg ko bg tu appl timeline xde..huhu.. so.. cara nak padam belum tau lg..

BabyIntan com said...

Kak Intan pula suka dengan Timeline baru ini ;)

bardboo said...

baru je guna timeline ni..saya rasa ok gak benda ni..senang nak guna..

hoyahadis said...

akk pun suke sangat dgn facebook timeline..boleh tepek header besar2..:)

Anonymous said...

Salam.abaq sat cara nak buang timeline..hadoii..langkah2 die tak pham langsung...yang edit app...tak da p0n..ishh..abaq satu persatu plezz.k sekom..rimas toi la ngan timeline niyh...

Anonymous said...

takde pun nak edit kat mana?? tak suka timeline =(

mira entertainment dot com said...

xde pon...bosan btol timeline nie..pening!!

suhaimi46 said...

semua story sal kita org nampak.. tak best serabut jer..

Anonymous said...

Tak suka tul Timeline...serabut, sesak mata nak tengok...entah macam mana blh tertekan pulak tadi...ni tengah usaha nak remove blik kepada yang lama..

Piweet said...

smpai langkah 1 ja..xada pon Edit App...ermmm harap dpt bantu saya...sangat xsuka dengan timeline

Mariyam said...

slm abg , xde pun edit appl .. leceh lah mcm ni .. hrmm ",

zaireey said...

Jangan susah hati mudah saja utk menukar semula ke fomart asal FN ini.Sila kunjungi ke Guide to Remove / Disable Facebook Timeline
The method for viewing Timeline pages in an easier to read single column layout format, for the following web browsers : Chrome, Firefox, Safari, Opera, is listed below : ( If you are using Internet Explorer, i strongly suggest you install one of the previously listed browsers )

The method for disabling Timeline in Chrome is the simplest method and is highly recommended, especially if you are having problems with the method for another browser.

First, install the F.B. Purity browser extension, as it adds a function for disabling Facebook Timeline in your browser.
After FB Purity is installed, when you visit Facebook you will see a green "TL" at the top of the page, next to the search box, that looks like this:
FB Purity's Timeline Disabling Button
Click the "TL" icon in your browser and FB Purity will disable Timeline for you.
Now visit any Timeline pages, and you will see them displayed in a single column layout format, similar to the old style profiles.
If at any time, you wish to view Timeline pages again in the usual 2 column layout, just click the "TL" icon with the red cross through it at the top right of your browser window, and Timeline will be restored.
FB Purity's Timeline Re-Enabling Button
Please click the "like" button below, and also share the link to this page with all your friends, that way they will also be able to use this solution to disable Timeline in their browsers, so they too can see all personal Timeline pages in the old format:

zaireey said...

http://zaireeytmk.blogspot.com/2012/07/how-to-remove-disable-facebook-timeline.html Lihat di sini utk tukar ke format asal FB

otayko dhimz said...

nak desible timeline klik link ni mudah dan pantas jgn lupa add to chorome kpada pengguna google chrome .. https://chrome.google.com/webstore/detail/dnedfaenfnkikficknkklbdedlecmpgc terima kasih.

miminoemi said...

nice info..nak g switch off timeline dlu...:)

PD said...

dah tak kisah dgn timeline ni, sbb dah banyak gunakannya, mula2 dulu mmg rasa entah apa2

BSJ said...

huhu..belum ada akaun facebook

Anonymous said...

what's all this?? i ni fb account pun ta da. hahahaha

sweety aulia kirana said...

Akaun sy jd byk la...huhuuuu..cadang nk wt pages j..trs jd byk akaun..cmne nk buang pages kt timeline n fb lame ???

ツHuNnY BuNnY StoRyY ツ said...

Okey saya dah buat “Timeline Remover” so sekarang saya nak jadi kan dia “Timeline” balik macam mane eh ??

Anonymous said...

Hi, Neat post. There is an issue along with your
site in internet explorer, may check this? IE nonetheless is the market leader and a
huge section of folks will omit your magnificent writing because
of this problem.

Visit my weblog :: شركة ابادة حشرات

PREDIKSI TOGEL SINGAPORE said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa dulunya saya ini cuma seorang.
penjual es kuter kelilin tiap malam. pendapatannya tidak seberapa dan.
tidak pernah cukup dalam kebutuhan keluarga saya,, suatu hari saya dapat.
informasi dari teman bahwa MBAH SUJARWO bisa memberikan angka ritual/goib.100% tembus.
akhirnya saya ikuti 4D nya dan alhamdulillah memanG bener-bener terbukti tembus.
saya sangat berterimakasih banyak kpd MBAH SUJARWO.atas bantuan MBAH saya sekarang.
sudah bisa mencukupi kebutuhan keluarga saya bahkan saya juga sudah buka.
usaha matrial dan butik pakaian muslim.
Jika anda mau buktikan
silahkan bergabun sama Mbah Sujarwo
Di:http://mbahsujarwo.blogspot.com atau
{KLIK-DISINI}No: tlp.0823-2424-4298
Saya sudah buktikan benar2 tembus 3x permainan....!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim