Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Tuesday, 3 January 2012

Tutorial Unsubscribe Post Iklan di Facebook

Setiap kali anda melayari Facebook, sudah pasti perkara pertama yang anda lihat ialah kawan-kawan yang komen pada wall anda atau post yang anda buat. Selepas itu, pasti anda akan klik home dan baca update-update terbaru dari kawan-kawan anda bukan? Dalam banyak-banyak post tersebut, pasti akan ada post yang berbentuk iklan di mana anda langsung tak berminat nak tahu iklan tersebut dan menganggap iklan tersebut hanya menyemakkan Facebook anda. 

Jangan risau, ada cara untuk anda tidak lagi menerima sebarang post dari kawan anda tersebut yang anda sendiri tidak kenal dia dan kehadiran dia di Facebook dengan hanya post berkaitan iklan dia, langsung tidak membawa sebarang manfaat. Jom ikuti tutorial ringkas di bawah :

Langkah 1
Cari post yang anda tidak berkenan mendapat sebarang
update daripada dia

Langkah 2

Kemudian, klik unsubsribe seperti gambar di atas
Selepas ini, anda tidak akan menerima sebarang post daripada dia lagi. Kepada usahawan yang berniaga di Facebook, janganlah anda beriklan membabi buta kerana pasti akan ada kawan-kawan anda yang muak dengan iklan anda.. huhu.. paid! paid!

2 comments:

widiea azira said...

0uh. .kalo post yg bukan iklan tu pon boleh buat gak erk..sy ad frenz yg suke post gedik then post yg maki hamun org..buang masa je baca..

Firdaus Kasim said...

@widiea azira
yup, boleh awk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim