Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Sunday, 22 January 2012

Tutorial Cara Invite Semua Kawan ke Event Facebook

Seperti mana yang kita semua sedia maklum, fungsi 'Event' di Facebook sangat penting sebagai medium promosi  yang berkesan untuk memaklumkan kepada kawan-kawan tentang suatu kempen yang kita lakukan seperti Giveaway, Undangan Perkahwinan dan sebagainya. Jika kawan yang anda ingin invite beribu-ribu orang, ini pasti akan memenatkan anda untuk tick satu per satu kawan anda tersebut sehingga ribuan kawan. Jadi, saya ada jalan penyelesaian bagaimana anda boleh invite semua kawan ke event anda dengan satu klik sahaja. (menggunakan Google Chrome)


Sila ikuti 5 langkah mudah di bawah :1. Install extension "Facebook Add All Friends To Invite" pada Google Chrome anda. Sila klik sini untuk Install.2. Masuk Facebook anda dan pada event yang anda buat, ada butang "Invite Friend". Klik pada butang tersebut

3. Kemudian, klik butang Add pada extension google chrome anda dan semua kawan anda akan di 'tick' secara automatik. Klik submit dan semua kawan anda tadi akan mendapat notification tentang event anda tadi.

Sekian sahaja tutorial yang dapat saya kongsi kali ini. Jika anda mempunyai sebarang masalah tentang tutorial ini, boleh komen di bawah. Terima kasih.

Iklan : Adakah anda sedang mencari kedai printing online yang murah dan berkualiti? Sila "Like" pada fan page ini dan anda akan didedahkan dengan senarai harga printing yang murah.

5 comments:

Hairun Azmi Hashim said...

Tips yang sangat berguna Bro,

Jom join Giveaway Sulung Miecyber's Blog

http://www.miecyber.com/2012/01/giveaway-sulung-miecybers-blog.html

eira said...

nampak simple..
tapi penuh bermakna...
;)

Firdaus Kasim said...

thanks semua.. :)

anak-jelex said...

kunjungan hangat.. kunjung balik ya. jangan lupa follownya.. :D

Quraisyah Suhaimi said...

kalau xbole invite mcm mane

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim