Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Sunday, 16 October 2011

Tutorial Cara Buang "Posted by" Dalam Entri

Berikut merupakan cara-cara bagaimana anda mahu membuang "Posted By" di dalam entri blog anda. Jika anda merasakan perkataan "Posted by" tidak perlu berada di atas entri blog kerana menganggap perkataan tersebut menyemakkan blog, maka sila ikuti tutorial di bawah :

Langkah 1 : Di Dashboard blog, sila klik "Edit HTML"

Langkah 2 : Tick pada "Expand Widget Template"

Langkah 3 : Tekan Ctrl+F dan pada kotak tersebut, sila taip kod <data:post.author/>

Langkah 4 : Sila buang kod tersebut dan preview

Langkah 5 : Save jika anda berjaya melakukannya :)

5 comments:

josrevalution said...

dah buang bro..hehe..leceh betul lah siap ade name lg ni..haha.. RupaNya Blog Ini Sudah Google BeriKan SITE LINK

merahitujambu said...

thanks

Miecyber said...

Tips yang bagus.Thanks Bro..

MyKad Gergasi
Taman Negara Package
Travel Online Shopping

manmala said...

nice share bro. nak tanya sikit, mcm mana nak remove total count comments?

lepak said...

tips yg bagus....sy share di blog saya yer.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim