Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Monday, 1 August 2011

Jangan Buat Gangguan Seks Terhadap Lelaki

Sebelum makan sahur, dah niat nak tahan lapar, nak tahan tutur kata yang sia-sia dan nak menahan pandangan daripada melihat perkara yang dilarang Allah SWT. Pergi ofis dan fokus pada kerja. Lepas tu solat zohor secara berjemaah dekat surau ofis. Fokus kembali buat kerja. Akhirnya habis office hour dan nak balik ke rumah. Yes! dah hampir berjaya menahan segala-galanya. 

Step terakhir nak pergi bazar Ramadhan untuk beli makanan untuk berbuka. Bila nak masuk bazar tu.. Adoyai.. ternampak pula beberapa gadis-gadis comel.. dah la comel, pakai pula ketat-ketat sampai nampak susuk tubuh.. adoyai.. nasib baik sempat alih pandangan.. sampai tak nak pandang kt orang langsung.. fokus mata pada makanan je.. dari awal sampai akhir.. kalau tak, sia-sialah puasa yang diusahakan dari pagi tadi. 

Kepada gadis-gadis yang berkenaan, walaupun anda tidak berpuasa, tetapi hormatlah pada bulan yang sangat mulia ini dimana bulan Quran diturunkan dan yang lebih penting hormatlah kepada kaum adam yang berusaha menahan pandangan dari sahur tadi sampai nak buka puasa, janganlah buat gangguan seks terhadap kami. 

9 comments:

yusuf Laili said...

Salam Ramadhan;
Betul tu..tdi pun masa aku beli barang kat psr ramadhan ada juga seperti ni..susah jdi lelaki ni...

Ramli said...

Selamat Berpuasa Semua,
Byk dugaan klau pie pasar ramadhan nie, selain melawan nafsu membeli..mata pun kena jaga..tak nak pie la PARAM nie. My latest entry 9 Jawatan Kosong Kerajaan Terkini 2011

Muhammad Iqbal said...

Setuju, nak pi bazar Ramadan pun fikir banyak kali..

Latest : Permohonan Program Penajaan Ijazah Dalam Negara (PIDN) JPA 2011

GreenAppleKu.com said...

Sila jalan tutup mata..haha..

Faris Farhad said...

Mmg betul tuh.. bukan setakat itu jer.. pakaian melampau sangat.. ntah posa ntah idak.

Latest:http://farisfarhadz.blogspot.com/2011/08/1st-puasa-di-pasar-ramadhan.html

Cikli said...

cobaan puasa

bighagenjo said...

:) hihi

bighagenjo said...

:) hihi

shandye. said...

peringatan kepada para peniaga juga... jgn la pakai baby t sampai nampak segala lurah dan liku lekuk yang tidak diingini yek....

kurang pahala puasa bila terpandang.

ahaks...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim