Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Friday, 24 December 2010

Cara Betul Kepit Kuku

Salah satu tujuan blog ini dibuat adalah sebagai suatu bentuk perkongsian maklumat yang jarang diketahui orang. Disini saya akan terangkan cara-cara mengepit kuku mengikut sunnah Nabi SAW. Sesiapa yang istiqamah amalkan sunnah pada zaman fasakh dan mungkar ini, dia akan dapat pahala seolah-olah pahala mati syahid. Orang yang mati syahid ni, dia akan masuk syurga tanpa hisab. 


Bukan saya katakan cara anda kepit kuku itu salah, tetapi kalau kita kepit kuku dengan cara Sunnah Nabi, maka kita akan dapat pahala. Tetapi pahala itu tak bermakna kalau kita tak solat 5 waktu sebab jika baik solatnya maka baiklah amalnya.




Berikut merupakan cara-cara yang betul mengepit kuku mengikut cara Islam bermula dari no 1-10. Begitu indahnya agama Islam kerana segala perbuatan kita jika mengikut cara yang betul iaitu cara Nabi SAW, maka akan mendapat ganjaran pahala dan pahala ini jika dizahirkan di dunia, maka orang akan berpusu-pusu mendapatkannya kerana ia bernilai dari wang ringgit. Selamat mencuba!

17 comments:

►AdamXis◄ said...

assalam...waah bagusnya.kepik kuku pun ada adabnya...mengikut sunnah mmg dapat pahala...semestinya yes

Ainnur Afiffah :) said...

wahh.. awk ni bagus la.. btambah ilmu sy hari ni.. tengs ye firdaus.. ;)

♥CiK DuYuNg_Ca♥ said...

alhamdulillah..ca mmg da amalkn...daus, suka la entri2 agama kamu..pape nanti bitau kat ca okeh...

[sy bukan yg terbaik tp cuba menjadi yg terbaik.. :)]

Azlan Hasan said...

hehe..btul2..aku pernah dengar pasal nie..alang2 buat biar ikut sunnah..hehe..

Regards,
-Strider-

Firdaus Kasim said...

Adam : pahala berlipat kali ganda kalo kita istiqamah amalkan sunnah Nabi SAW

Ainnur : hehe.. sama2 Nur

Ca : thanks yew.. sy cuba sampaikan isu agama yg panas je.. baru best.. hehe

Lan : kau dgr kt ne?

♥CiK DuYuNg_Ca♥ said...

panas ke sejuk, ca suka blaja.. :) nak tau..'topup' yg kurang.. :)

angah salamah said...

bagus2... wajib diamalkan... hehee

Eye-Me said...

As-salam . . .
Sambil lalu rse nk komen . . .

Dlu ada la amlkn. Tang jari 2 slalu jek t'tinggal hak number 10. Lme2 xthn jgk, asyik t'tggl jek. Last2 strt dri kiri k knn Y_Y . . .
Yg part kaki, alhmdulillah, msih ikut lgi . . .

Firdaus Kasim said...

ca : aoa maksud ca dgn top up?

Angah : yup! btul tu

Eye : kalo tangan kena start dari kanan ke kiri.. :)

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

topup tu macam tambah ilmu la daus.. :)

sori lambat balas..ca baru dpt bukak emel.. :(

Firdaus Kasim said...

@♥CiK DuYuNG [Ca]♥
maksud ca apa? hehe

dhiera said...

thanx for sharing. baru taw~

Firdaus Kasim said...

@dhiera
perkara baik wajib kita share.. hee

Elih Japahar said...

info bagus!..trafik pun bagus di sini hehe

Firdaus Kasim said...

@Elih Japahar
THANKS 4 ur support

nuruliffah said...

iffah ade jgk trbca s2 artikel..lau nk lgi mdah....kite bsuh kukusblum kepit..sbb ble kite bsuh kuku...kuku jdi lmbut...so...sng nk kepit...kuk pown x pelanting mrta..

Blogger Malaysia said...

Baru tahu, sebelum ni nak potong ikut rasa ja mana best. haha. thanks for sharing.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim